Citromail belépés

Az ingyenes levelezőrendszer felületére a citromail.hu címen léphetünk be. Csak a regisztrációkor kiválasztott felhasználónevünket és az aktuális jelszavunkat kell megadni, ezután pedig a „Belépés” gombra kattintani.

Ha valamiért nem sikerül elérnünk a fiókunkat, akkor próbáljuk meg újra beírni az adatokat, de ezúttal különösen figyeljünk arra, hogy helyesen gépeljük-e be őket: a kis- és nagybetűk közötti különbségek is számítanak, így ha például véletlenül benyomódott a billentyűzetünkön a Caps Lock billentyű, akkor is nagybetűt írunk, ha nem nyomjuk le a Shift gombot.

Ha ez sem segít, kérhetünk új jelszót. Ha nem a jelszavunkkal van probléma, akkor felmerül a lehetőség, hogy törölték a fiókunkat, mert például kilencven napig nem léptünk be a webes felületre. További eshetőség lehet, hogy Citromail szolgáltatása karbantartás alatt áll, de erre mindenképp figyelmeztető üzenetet jelenít meg a rendszer. Ha megfelelően írtuk be felhasználónevünk és jelszavunk, de továbbra se sikerül belépni, akkor próbáljuk meg kicsit később.

Helyes jelszó

Mindig nehezen kitalálható jelszót használjunk, hogy megvédjük fiókunkat az illetéktelen belépésektől. Jelszavunkat bármikor módosíthatjuk, csak lépjünk be a rendszerbe, majd a beállítások alatt található "Jelszó" linkre kattintva máris megváltoztathatjuk az aktuális jelszavunk. Ahhoz, hogy erős jelszavunk legyen, legalább 8 karakter hosszút válasszunk, ami tartalmaz kis és nagybetűt illetve lehetőleg számot vagy írásjelet is.

Új jelszó kérése

Új jelszó igényléséhez kattintsunk a belépési felületen található „Elfelejtettem a jelszavam” linkre. A továbbiakban töltsük ki felhasználónevünket, majd válasszunk a helyreállító metódusok közül (alternatív email cím vagy jelszó emlékezető kérdés). Ne feledjük, ezek az opciók csak akkor működnek, ha korábban beállítottuk a fiókunkhoz. Máskülönben nincsen egyéb mód egy elfelejtett jelszó helyreállítására.

Citromail elfelejtett jelszó helyreállítás