Kicsi és gyors! Megjelent a Gmail Go

A Google az elmúlt hónapokban sorra mutatja be az Androidos alkalmazásai lite verziót, melyek kisebbek, kevesebb funkciót tartalmaznak az eredeti változathoz képest. Erre azért van szükség, mivel hatalmas teljesítménybeli különbségek vannak a használatban lévő okostelefonok között, így a gyengébb hardverrel rendelkező készülékeken is gördülékenyen futnak az alkalmazások "GO" verziói, míg a magasabb kategóriájú telefonok teljesítménytöbbletét kihasználva új funkciókat építhetnek be az alkalmazások normál változatába.

Korábban megjelent a Youtube Go, Google Maps Go, Google Assistant Go után most már a Gmail Go is elérhető a Play áruházban. Az alkalmazás jelenleg csak a legújabb Android 8.1 Oreo rendszert futtató mobilokon érhető el, és az sem minden országban. Várhatóan folyamatoson bővülni fog a kompatibilis eszközök listája. Az APKMirror oldalról ugyan letölthető a Gmail Go, így innen bármelyik országból telepíthetjük, de a minimum rendszerigény itt is az Android 8.1.

Megjelent a Gmail Go

Ami az applikációt illeti, már méretén is látszik a karcsúsítás, ugyanis az eredeti 20,66 MB helyett csupán 9,51 MB-ot foglal, de telepítve is közel a felére zsugorodott a tárhely igénye. Lényeges különbség mégse fedezhető fel, minden a megszokott módon működik az optimalizált, kisebb teljesítményigényű Gmail Go kiadásban. Azonban az irány látható, a jövőben még több alkalmazásnak lesz két változata, így garantálva a felhasználók széleskörű elégedettségét.

Címkék: