Citromail regisztráció

Ha a Citromail ingyenes e-mail szolgáltatónál szeretnénk elektronikus levélcímet készíteni, elég a citromail.hu oldalt felkeresni, és a belépési felület alatti regisztrációs részre kattintani. Lehetőségünk van arra is, hogy a Facebook-azonosítónk segítségével regisztráljunk, ilyenkor a „Belépés facebook fiókkal” gombra kattintva átkerülünk a közösségi portál felületére. Itt be kell lépnünk a facebookos adatainkkal, majd láthatjuk, hogy milyen információkat kell megosztanunk a Citromaillel, hogy a regisztráció sikeres legyen.

Ha nem akarjuk összekötni a két regisztrációt vagy nincsen Facebook-profilunk, használjuk a hagyományos „fiók létrehozása” gombot a citromail.hu weboldalon.

  1. Válasszunk ki egy felhasználónevet, amely az e-mail címünk @citromail.hu része elé kerül majd. Azonnal láthatjuk, hogy foglalt-e: ha igen, válasszunk másikat, ha nem, akkor folytassuk a regisztrációs folyamatot.
  2. Adjuk meg a használni kívánt jelszavunkat, majd egy alternatív e-mail címet, amelyen elérhetnek bennünket.
  3. Ezután a személyes adatok következnek: nevünk, születési dátumunk, végzettségünk stb. Ezekre a későbbi reklámlevelek miatt van szükségük. Engedélyezhetjük, hogy a későbbiekben ilyeneket kapjunk, valamint el kell fogadnunk a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi tájékoztatót.
  4. A megjelent képen látható betűk begépelése után továbbléphetünk, a következő oldalon egy kérdőívet tölthetünk ki, amelyen a vásárlási szokásainkat vizsgálják, például megkérdezik, vásároltunk-e már az interneten és megadhatjuk az érdeklődési köreinket is. Ha ezt is befejeztük, már készen is vagyunk, a vadonatúj e-mail cím máris használható.

Alternatív email cím

Alternatív email cím megadása mindenképp javasolt (amennyiben rendelkezünk másik email címmel). Ha elfelejtjük jelszavunkat, akkor a másodlagos email címre küldött emlékeztetővel könnyen visszaállíthatjuk, vagy ha postafiókunk közelít a 90 napos lejárati időhöz, akkor ugyancsak értesítőt kapunk a másodlagos címünkre. (90 nap után a Citromail törli azokat a regisztrációkat, ahol egyhuzamban nem történt bejelentkezés az említett időtartományban)

Alternatív email címet a regisztráció után is bármikor megadhatunk vagy módosíthatunk. Lépjünk be postafiókunkba és a beállítások menüpont alatt található "Jelszó" linkre kattintsunk. Keressük a jelszó emlékeztető részt, ahol elvégezhetjük a szükséges beállításokat.

Citromail jelszó-emlékeztető beállítás