Citromail regisztráció

A 2004-es indulása óta ingyenesen működő Citromail 2023. március elsejétől már csak havidíjas szolgáltatás keretében érhető el.

A Citromail egy ingyenes, hazai levelezőrendszer, mely 2004 óta áll a felhasználók rendelkezésére. Új fiók létrehozásához nincs más teendő, csupán keressük fel a Citromail weboldalát a citromail.hu címen. Ezt követően kattintsunk a belépési felület alján található "Regisztrálj most!" hivatkozásra, majd töltsük ki a regisztrációs űrlapot.

A regisztrációhoz szükséges adatok

  • Felhasználónév: legalább 5 karakter hosszú, általunk választott név, ami a leendő emailcímünk, @citromail.hu előtti része lesz. Amennyiben a begépelt név már foglalt, a rendszer rögtön jelzi felénk. Válasszunk egy másikat saját magunk, vagy a rendszer által felkínált hasonló szabad felhasználónevek közül.
  • Jelszó: következő lépésként találjunk ki egy biztonságos, legalább 8 karakter (maximum 50 karakter) hosszú, kis- és nagybetűt, valamint számot egyaránt tartalmazó titkos kódot. A mező jobb oldalán található szem ikonra kattintva a begépelt kód láthatóvá válik, így ellenőrizhetjük annak helyességét.
  • Jelszó megerősítése: adjunk meg újra az előbb kitalált jelszavunkat.
  • Már meglévő email címed: itt adjuk meg egy másik elektronikus postafiókunk címét, ami megkönnyíti egy később elfelejtett jelszó visszaállítási lehetőségét. Ha nem rendelkezünk másik email címmel, akkor a mező alatt aktiváljuk a "Nincs másik email címem" opciót.
  • Jelszó emlékeztető kérdés: szintén egy későbbi jelszó helyreállításnál lehet nagy segítségünkre, ha olyan kérdés-válasz adatokat adunk meg, amikre nagy valószínűséggel később is emlékezni fogunk.
  • További kötelező mezők: Vezetékneved, Keresztneved, Nemed, Irányítószámod, Születési éved. Ezek statisztikák és marketing célú megkeresések miatt szükségesek.
  • A következő lépésben megadhatunk még néhány adatot magunkról, mint Végzettséged, Munkahelyi pozíciód, Elsődleges telefon szolgáltatód, A háztartásodban egy főre jutó nettó jövedelem, A háztartásodban él gyermek?. Az adatok megadása nem kötelező, illetve szintén csak marketing célt szolgálnak.
  • Utolsó lepésként olvassuk el az adatvédelmi tájékozgatót és a felhasználási feltételeket, melyek elfogadás kötelező majd kattintsunk a regisztrálok gombra.

A regisztráció után máris használhatjuk az új Citromail-es email fiókunkat.

Az adatok karbantartása

A regisztráció során megadott adatok egy része későbbi is módosítható. Mindig tartsuk naprakészen a jelszó visszaállításához szükséges alternatív emailcím és/vagy jelszóemlékeztető kérdés adatait, amiket a "Beállítások -> Jelszó" menüpont alatt találhatunk meg.