Itt az új Outlook.com

A Microsoft még tavaly augusztusban kiadta az Outlook.com új, béta verzióját, ami egy gyorsabb, okosabb és jobban személyre szabható webes levelezőkliensnek ígérkezett. Az elmúlt több mint fél évben rengeteg visszajelzés alapján tovább finomították a rendszert, amit a következő hetekben az összes felhasználójuk számára elérhetővé tesznek. A levelező mellett megújul a Kapcsolatok és a Naptár alkalmazások is.

Outlook.com : új funkciók és megjelenés

Az új verzió aktiválása után egy letisztult, könnyen átlátható felülettel találjuk szembe magunkat. A háttérben zajló folyamatokon is végeztek fejlesztéseket, így az egész levelező egy gyorsabb felhasználói élményt biztosít. Néhány főbb újítás:

  • Továbbfejlesztett Skype-integráció révén egyszerűen cseveghetünk, vagy éppen audió-videó hívásokat bonyolíthatunk Skype ismerőseinkkel.
  • Színes kategóriák, akár egyszerre több is. Gyorskeresés a kategóriák között
  • Gyorsbeállítások segítségével személyre szabhatjuk a felület témáját és egyéb elrendezési formák közül választhatunk
  • Kiegészítők az Office Store-ból: olyan bővítményekkel mint a Boomerang, Evernote, GIPHY, Gfycat, Microsoft Translator, MojiLaLa, PayPal, Trello tovább bővíthetjük a levelező tudását
  • Fotóközpont: egy kattintással elérhetjük az összes emailben található fényképet
Itt az új Outlook.com 2018

Az új verzió aktiválása

A következő hetekben minden felhasználónak automatikusa aktiválják az új verzió, addig is a felső, vízszintes menüben található "Outlook bétaverzió" kapcsoló állításával kaphatunk betekintést a megújult rendszerbe.

Jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Microsoft így a meglévő ügyfelek megelégedettsége mellett sok átpártolt felhasználóra is számíthatnak. (Egy új email szolgáltatóhoz váltás a legtöbb esetben néhány perc alatt elvégezhető művelet.)

Új élmények a Kapcsolatok és a Naptár alkalmazásokban

Hasonlóan a levelezőhöz, itt is egy modern, újragondolt külsővel találkozunk. Számos apró, figyelmességet érzékeltető fejlesztés, amitől az egész program egy jobb felhasználói élményt nyújt. Ilyen például a Naptárban az esemény témájához kapcsolódó, automatikusan megjelenő ikonok vagy éppen a kibővített kapcsolati névjegykártya, ahol minden szükséges információt megtalálunk a hozzá társított gyorsfunkciókkal egyetemben.

Microsoft Naptár 2018

( Forrás )