Yahoo Mail (Yahoo.hu)

A Yahoo Mail ingyenes levelezőrendszert 1997-ben alapították. A húsz éves múltra visszatekintő webes levelező a Yahoo keresőcég tulajdonában van. Bár hazánkban nem számít a legnépszerűbb levelezőrendszerek közé, ez azonban nem mondható el világviszonylatban, ugyanis 2011-ben a Yahoo Mail volt a második legnagyobb felhasználótáborral bíró rendszer. A levelező funkciói teljesen megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak, amit egy ingyenes rendszertől elvárhatunk. A legkorszerűbb megoldások mellett folyamatosan követik a felhasználói igényeket és a webes tendenciákat is. A levelező magyar nyelven is elérhető.

Elsők között jelentek meg a korlátlan tárhelyet biztosító levelezők kínálatában, amit 2013-ban 1 TB-ra (1000 GB) korlátoztak. Ez a kapacitás továbbra is kiemelkedő a versenytársak közül, és bőségesen elengedő ahhoz, hogy ne kelljen tárhelyünk telítettségével foglalkozni. Biztonságosan tárolják levelezésünket, feltöltött képeinket, videóinkat, dokumentumainkat.

Egy emailhez maximum 25 MB adat csatolható, de a beépített óriás file csatoló használatával egészen 100 MB-ig bővíthetjük ezt. Ha 12 hónapon keresztül nem lépünk be a rendszerbe, akkor a Yahoo felfüggeszti és véglegesen törli a fiókot.

A gyors, egyszerű kezelhetőséggel megalkotott levelezőrendszert otthon, de akár út közben is, bármilyen platformú rendszerről elérhetjük. Andriod, iOS és Windows mobil rendszerekre külön ingyenes alkalmazást is letölthetünk. Chatelhetünk ismerőseinkkel, valamit az intelligens keresővel könnyebben megtalálhatjuk leveleinket, melyek szűrését és jelölését is fejlett funkcionalitás biztosítja. A Yahoo Mail bejelentkezéshez használhatjuk a már meglévő Facebook vagy Google fiókunk adatait is. Bejelentkezés után más Yahoo szolgáltatás is elérhető válik, mint például az egyik legnépszerűbb fotómegosztó a Flickr.