jelszó

Február 1: Változtasd meg a Jelszavad Napja

Február 1: Változtasd meg a Jelszavad Napja

Gyakran előfordul, hogy az emberek még mindig könnyen kitalálható jelszavakat használnak online fiókjaikhoz. Például, az "123456" vagy a "jelszo" olyan egyszerű kombinációk, amelyek a kiberbűnözők számára könnyű célpontokat jelentenek. Ezek a gyenge jelszavak hozzájárulnak a fiókok feltöréséhez és az érzékeny információkhoz való illegális hozzáféréshez.

Február elseje nem csak az utolsó téli hónap kezdetét jelenti, hanem a digitális biztonság iránti felelősségünk emlékeztetőjeként is szolgál. Ezen a napon ünnepeljük a nemzetközi "Változtasd meg a Jelszavad Napját", egy figyelmeztetés arra, hogy rendszeresen ellenőrizzük online jelszavaink erősségét. Tovább

Az adatlopások éve volt 2013

Az adatlopások éve volt 2013

Az elmúlt években az online világ térhódításával egyre több biztonsági incidens történt, amiben közvetlenül vagy közvetetten több százmillió felhasználó volt érintett, így 2013-ban minden eddiginél több adatlopás és úgynevezett kiberbűnözés borzolta az emberek kedélyeit, amelyek között igencsak kiemelkedő esetek is voltak. Tovább

Mentett jelszavak kezelése, törlése a böngészőből

Elmentett jelszavak kezelése a Google Chorme böngészőben

A népszerű böngészők mindegyike rendelkezik olyan funkcióval, ami érzékeli, ha éppen egy weboldalon bejelentkezünk és rákérdez: kívánjuk-e menteni a bejelentkezési adatokat. Ilyenkor általában választhatunk az igen, a most nem, és az ennél a webhelynél soha opciók közt. Ez a lehetőség nagyon hasznos, megkönnyíti a bejelentkezéseket, azonban kellő körültekintéssel kell használni.

A funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, így könnyen előfordulhat, hogy véletlen olyan bejelentkezési adatokat mentünk el, amit nem is akartunk. Továbbá kifejezetten ügyeljünk arra, hogy ezt a funkciót csak olyan számítógépen használjuk, amihez csak mi férünk hozzá, ugyanis néhány kattintással megnézhetjük az összes tárolt felhasználónév és jelszó párost. Tovább

Hotmail / Outlook bejelentkezés

A Microsoft Outlook / Hotmail bejelentkezési felület eléréshez nyissuk meg a böngészőben a következő webcímek valemelyikét: hotmail.com | outlook.com | outlook.hu . A Microsoft egységesített bejelentkezési felületén először adjuk meg felhasználói fiókunk azonosítóját: emailcím, telefonszám vagy Skype felhasználónév, majd kattintsunk a Tovább gombra.

Citromail bejelentkezés

Az ingyenes levelezőrendszer felületére a citromail.hu webcímen léphetünk be. A bejelentkezéshez adjuk meg a választott Felhasználónevünket és Jelszavunkat.

Gmail bejelentkezés

A Google-féle levelezőrendszerbe való belépés nem is lehetne egyszerűbb: ha van Google felhasználói fiókunk, akkor gmail.com oldalon adjuk meg a belépéshez szükséges email címet és a hozzá tartozó jelszavunkat.

Egyetlen belépés az új, egyesített bejelentkezési felületen és máris használhatjuk a Google valamennyi szolgáltatását, mint pl. a Google+, Gmail, Naptár vagy éppen a Youtube. Tehát egy azon Google regisztrációval hozzáférünk a Google számtalan különböző termékéhez.

Gmail belépés

A gmail.com webcím begépelésével a Google egyesített bejelentkezési felületére jutunk. Elegendő egyetlen belépés és rögtön hozzáférünk az összes általunk használt szolgáltatáshoz, így köztük a Gmail levelezőrendszerhez is. A belépési felületen adjuk meg felhasználónevünket majd a Következő gomb megnyomása után a jelszavunkat. Ezután újra kattintsunk a Következő gombra a bejelentkezéshez.

Freemail bejelentkezés

A Freemail ingyenes levelezőrendszer felületére a https://freemail.hu címen elérhető weboldalon lehet bejelentkezni. A "Felhasználónév" mezőbe írjuk a regisztrációkor kiválasztott azonosítónkat, azaz @freemail.hu előtti részt. Adjuk meg az aktuális, érvényes jelszavunkat ("Jelszó" mező), majd kattintsunk a "Belépés" gombra. Amennyiben helyesen adtuk meg az adatokat a rendszer máris beléptet minket az elektronikus postafiókunkba.