Citromail.hu

A Citromail az egyik legnépszerűbb hazai ingyenes levelezőrendszer. 2004-ben indult, a Sanoma Media oldala. Mobiltelefonról is elérhető levelezőrendszer. Előnyeként említhető, hogy akár más levelezőrendszerekbe érkező e-mailjeink is itt jelenjenek meg, így több címet kezelhetünk egy felületen.

A 2GB-os tárterülettel rendelkező postafiókban legfeljebb 5 megabájtos leveleket fogadhatunk, de akár egy gigabájtos méretű mellékletet is küldhetünk (a címzett egy letöltőlinket kap, amelyen egy meghatározott ideig elérheti a megosztani kívánt tartalmat). Természetesen spamszűrő is működik a fiókunkban. Ez azonban nagyon szigorú, így időnként érdemes a kéretlen leveleknek fenntartott mappába is belenézni, ha nem érkezik meg egy levél, amelyet várunk: előfordul, hogy regisztrációs vagy egyéb automatikusan kiküldött e-mailek itt végzik.

A fontos levelekről SMS értesítést kérhetünk, valamint a CitroTicker nevű program letöltésével értesítést kapunk számítógépünkön, ha új levelünk érkezett.

Citromail mobilról

A Citromail megújulása óta nincs már külön URL cím (m.citromail.hu) a mobilról érkező felhasználók számára, ugyanis az új, reszponzív megjelenésnek köszönhetően, mindig az adott képernyő méreteihez igazodva jelenik meg a levelező. A mobiltelefonos vagy táblagépes használat esetén ugyanúgy a citromail.hu weboldalt kell megnyitni, majd a belépési adatok megadása után teljes körűen hozzáférünk a leveleinkhez.

Citromail mobilról

Citromail Android

Az Andriod operációsrendszerrel működő okostelefonok estén lehetőség van az ingyenes Citromail alkalmazás letöltésére. Ha gyakran kezeljük Citromail-es levelezésünket mobiltelefonról, akkor érdemes ezt a módját választani, így sokkal gyorsabban férhetünk elektronikus postafiókunkhoz, ráadásul számos hasznos funkció is tartalmaz a program. Azonnal értesülünk az új levelekről, emellett kényelmesen kezelhetjük elektronikus leveleinket, de a levelek rendezésére és a keresésre is jól használható megoldásokat találunk. Egészen olyan részletekig szerkeszthetjük fiókunkat, mint a levélaláírások vagy az automatikus továbbítás. Új levél írásakor egy érintéssel csatolhatunk képeket a levélhez, illetve új képet is készíthetünk. Letöltés a Google Play oldalról.

Citromail Android

Citromail iOS (Apple)

A Citromail alkalmazás az iOS rendszert használó eszközökre (iPhone, iPad, iPod touch) is elérhető. Hasonlóan az Andriodos változathoz azonnal értesülhetünk új levél érkezésekor, levelet írhatunk, rendezhetjük címjegyzékünket és mappáinkat is. Természetesen a levélírás mellett további hasznos funkciók is elérhetőek a programban. Letöltés az iTunesból. Az iOS alapon működő készülékekre elérhető a Citromail HD nem alkalmazás, amit első sorban a nagyobb kijelzővel rendelkező termékekre optimalizálták (iPhone 6 Plus, Ipad mini, iPad).