Citromail bejelentkezés

A 2004-es indulása óta ingyenesen működő Citromail 2023. március elsejétől már csak havidíjas szolgáltatás keretében érhető el.

Az ingyenes levelezőrendszer felületére a citromail.hu webcímen léphetünk be. A bejelentkezéshez adjuk meg a regisztrációkor kiválasztott Felhasználónevünket, majd a hozzá tartozó aktuális Jelszavunkat. A Belépés gomb megnyomása után a rendszer máris elérhetővé teszi számunkra az elektronikus postafiókunkat.

Sikertelen bejelentkezés

Ha nem sikerült a belépés, annak legtöbbször az oka, hogy félregépeltük valamelyik belépéshez szükséges adatot. Ilyenkor a rendszer a következő hibaüzenetet adja: "Hibás felhasználónév vagy jelszó!". Próbáljunk meg újra belépni, különösen figyelve az adatok helyességére. A jelszó mezőben található egy szem ikon, erre kattintva a mezőbe beírt karaktereket is láthatjuk, így kiküszöbölhetjük az esetleg elírásokat vagy a nem megfelelő billentyűzet beállításokat.

További probléma lehet, ha a rendszer karbantartás vagy egyéb, nem várt hiba miatt leáll. Ilyenkor kíséreljük meg a bejelentkezést egy későbbi időpontban.

A jelszó megjegyzése

A Belépés gomb alatt található egy "emlékezz rám!" jelölőnégyzet, amit ha aktiválunk a böngésző felajánlja a bejelentkezési adatok mentését. Ilyenkor mindig az adott böngésző fogja eltárolni az adatokat, nem a Citromail szervere. Későbbi változtatás esetén a böngésző beállításában, a mentett jelszavak / űrlapok lehetőséget kell keresni. A Jelszó mentését, azaz a könnyített bejelentkezést mindig csak saját használatú eszközön válasszuk.

További bejelentkezési gondok

Elfelejtett jelszó

Elfelejtett jelszó esetén kattintsunk a Citromail főoldalán, a belépési mezők alatt található "elfelejtett jelszó" hivatkozásra.

Citromail elfelejtett jelszó visszaállítása

Itt meg kell adnunk a Citromail felhasználónevünk, illetve, hogy az alternatív email címre kérjük helyreállító kódot vagy az emlékeztető kérdésre adott válasz alapján állítunk be új jelszót. Ne feledjük, ezek a helyreállítási opciók csak akkor elérhetőek, ha azt a regisztráció során, vagy később a fiókunk beállításai között megadtuk. Ha egyik visszaállító opció sincs megadva fiókunkhoz, akkor végleg búcsút inthetünk a Citromail fiókunktól, csak az érvényes jelszóval enged be a rendszer, semmilyen egyéb opció nincs.

Törölték a fiókot

A Citromail szabályzata alapján több időkorlát is érvényben van, melynek a végén törlik postafiókunkat. Ezek az időkorlátok mindig az utolsó webes bejelentkezéstől számítódnak, azaz a külső levelező kliens általi használat nem számít bele.

  • 110 nap: után a fiók felfüggesztésre kerül, új leveleket nem fogad, de a meglévők még megmaradnak a postaládában. Újbóli bejelentkezéssel a fiók ismét aktív lesz.
  • 240 nap: után a postafiókban található minden levél törlésre kerül. Újbóli bejelentkezéssel a fiók ismét aktív lesz, de a törölt levelek visszaállítására nincs mód.
  • 720 nap: után a Citromail fiók törlésre kerül! Ezután nincs már mód a bejelentkezésre, továbbá az adott felhasználónevet (postafiók-azonosítót) sem lehet újra regisztrálni.

Citromail jelszó-emlékeztető beállítás

Érdemes jelszavunkat úgy megválasztani, hogy az nehezen feltörhető legyen, ezzel is csökkentve, hogy postafiókunk felett elveszítsük az uralmat. Az erős jelszó legalább 8 karakter hosszú, tartalmaz kis és nagybetűt, illetve számot vagy írásjelet. Tovább növelhetjük fiókunk biztonságát, ha naprakészen tartjuk a helyreállításhoz szükséges adatokat. Nyissuk meg fiókunkat, majd navigáljunk a "Továbbiak -> Beállítások" menüpontba. Itt a "Jelszó" fül alatt találjuk az alternatív emailcím és a jelszó emlékeztető kérdés frissítési lehetőségeit.