Citromail bejelentkezés

A citromail.hu felületén a regisztrációnál megadott felhasználónév és az aktuális jelszó megadása után léphetünk be. Lehetőségünk van IP-cím-ellenőrzést kérni, ilyenkor a rendszer figyeli a számítógépünk IP-címét, és megakadályozza, hogy másik gépről bejelentkezzenek a fiókba.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Citromail speciális szabálya szerint törlik azokat a fiókokat, amelyekbe a webes felületen keresztül nem léptek be 90 napon át. Ez azt jelenti, hogy bár használhatók különböző levelezőprogramok a citromailes címünkre érkező levelek kezelésére vagy levélírásra, de háromhavonta mindenképpen legalább egyszer be kell lépni a citromail.hu oldalon is!

Szintén gondot okozhat az úgynevezett dinamikus proxy használata: ha nem sikerül a belépés, akkor ki kell venni a pipát az „IP cím ellenőrzés” feliratú jelölő kapcsolóból a bejelentkezési felületen.

Jelszó használata

A jelszavunk tárolása nagyon fontos, ugyanis ha elfelejtjük, és nem rendelkezünk alternatív email címmel és/vagy jelszó emlékeztető kérdéssel, akkor búcsút inthetünk az egész Citromail-es levelesládánknak, ugyanis nincs más módja egy elfelejtett jelszó helyreállításának. Az említett adatok megadásához jelentkezzünk be postafiókunkba, majd először a bal oldalt felül található "Beállítások" linkre kattintsunk, ezt követően válasszuk az "Jelszó" lehetőséget. Az oldal alján megadhatjuk az alternatív email címünket illetve a jelszó emlékeztető kérdést és választ.

Citromail jelszó-emlékeztető beállítás

Érdemes a jelszavunkat is úgy megválasztani, hogy az nehezen feltörhető legyen, ezzel is csökkentve, hogy postafiókunk felett elveszítsük az uralmat. Az erős jelszó legalább 8 karakter hosszú, tartalmaz kis és nagybetűt, illetve számot vagy írásjelet.

Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtettük jelszavunkat, akkor a főoldalon, a belépési mezők alatt található „Elfelejtettem a jelszavam” hivatkozást válasszuk. Itt meg kell adnunk a Citromail felhasználónevünk, illetve, hogy az alternatív email címre kérjük helyreállító kódot vagy az emlékezető kérdésre adott válasz alapján állítunk be új jelszót. Persze, mint ahogy előbb említettük, ezek az opciók csak akkor elérhetőek, ha azt a regisztráció folyamán, vagy később a fiókunk beállításai között megadtuk.

Citromail elfelejtett jelszó helyreállítás