Freemail.hu

A Freemail talán a legismertebb magyarországi ingyenes e-mail szolgáltatás. 1996-ban indult, a Soros Alapítvány fejlesztette, de 1999-ben megvásárolta a T-Online. Rendkívül népszerű volt, és ma is több millió felhasználót szolgál ki, pedig az új mailrendszerek, különösen a Gmail nagyon erős versenyt okozott a piacon.

A Freemail az elmúlt években több olyan szolgáltatással is előállt, amellyel képes a versenyben maradni. 10 gigabájtos tárhelyet biztosít, saját beállításokon alapuló érzékenységű spamszűrővel rendelkezik és nagy méretű fájlok küldését is lehetővé teszi. Alapesetben maximum 5 MB méretű fájl csatolható egy levélhez, azonban ha ennél nagyobb méretű állományt kívánunk küldeni, akkor az óriáslevél használatával egészen 1 GB-os fájlt tölthetünk fel, ezt azonban már nem a levélhez csatolva, hanem egy internetes tárterületre kerül. Az email címzettjének pedig a feltöltött állomány elérési útvonalát küldjük el, amit korlátozott ideig és alkalommal tetszés szerint letölthet.

A rendszer mobiltelefonról is elérhető és teljes funkcionalitással használható. Fontos levél várása esetén sms-es értesítést kérhetünk, valamint beépített chat és fotótár is a rendelkezésünkre áll.

A Freemail levelezőrendszert mobil készülékekről az m.freemail.hu webcím megnyitásával érhetjük el. Itt egy egyszerűsített felületen keresztül férhetünk hozzá leveleinkhez, azonban minden alapfunkció megtalálható a teljes körű levelezés lebonyolításához.

A Freemail 2016-os megújulásával megszűnt a kis kijelzőkre dedikált felület, ugyanis az új, reszponzív megjelenésnek köszönhetően mindig az adott képernyőre leginkább alkalmazkodó kezelőfelület jelenik meg.

2010-ben jelent meg a Freemail akadálymentesített felülete, ami a vakok és gyengén látóknak nyújt segítséget. Ugyan abba a Freemailes fiókba tudunk itt is belépni, mint normál esetben, vagy éppen a Freemail szimplán keresztül, viszont a fekete háttér, fehér és sárga kontrasztos betűk nagyban megkönnyítik a gyengén látók tájékozódását. A nagy térköznek köszönhető könnyen nagyíthatjuk a betűket a böngészőbe épített zoom funkció segítségével és az említett megjelenésnek köszönhetően a képernyőolvasó programok is könnyebben boldogulnak. Nincsen szín kavalkád vagy éppen ikonok mögé rejtett funkciók, minden elérhető szöveges linkeken keresztül. A Freemail akadálymentesített weboldala a http://freemail.hu/akadalymentes címen érhető el.

Freemail

2012 év végén a Freemail - követve a webes trendeket - megújította a levelező megjelenését. A letisztultabb forma könnyebb átláthatóságot és gyorsabb kezelést eredményez a Freemail felhasználói számára. Ezen változtatást megelőzőleg a címtár felépítése is megváltozott, így könnyebb kezelést biztosítva a címtárunkban található kapcsolatok kezelésére.

2017-ben mind megjelenésben, mind működésben megújult az ingyenes levelezőrendszer, melynek részleteiről ITT olvashat.