Itt a havidíjas Citromail, az ingyenes hamarosan megszűnik

Az egykor népszerű hazai levelező szolgáltatás háza táján már a múlt év folyamán változások kezdődtek, amikor 2022 nyarán az addigi tulajdonos, a Centrál Médiacsoport Zrt eladta az ingyenes levelező szolgáltatást nyújtó Citromailt a norvég Fjordmail Internationalnek. Nem telt el sok idő és a norvég tulajdonos úgy határozott, hogy kiszámítható bevételekre van szükség a levelező további fenntartásához, ezért fizetőssé teszik a szolgáltatást.

Minden felhasználó kapott erről értesítést, miszerint 2023. április 12-ig aktiválni kell az előfizetési szándékukat. Választhatnak negyedéves, illetve éves fizetési ütemezést, a szolgáltatás díja pedig havonta 1999 forint lesz.

Mit kapnak a pénzükért cserébe a Citromail felhasználók?

  • Reklámmentes levelezőrendzser
  • Új, mobilbarát felület
  • Megújult működés
  • 10 GB tárhely

A rendszer fenntartásához eddig a reklámbevételekből származó összeg nyújtott fedezetet, ezen akar változtatni az új tulajdonos. Így lekerülnek a hirdetések, ami alapvetően előnyös, de minden ingyenes szolgáltató hasonló módon tartja fenn magát. A Citromail levelezőt eddig is el lehetett érni mobil készülékekről, kérdés, mennyire lesz felhasználóbarát, illetve készül-e Android, iOS rendszereken elérhető új alkalmazás.

Ami a működést illeti, eddig se tündöklött a Citromail az elérhető szolgáltatások tárházában, de a legtöbbek által használt, alapvető funkciók azért elérhetőek voltak. A 10 GB tárhely egyáltalán nem számít kimagasló értéknek, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon hasonló levéltárhelyet kínálnak a szolgáltatók, persze előfizetés nélkül.

Itt a havidíjas Citromail, az ingyenes hamarosan megszűnik

Hogyan tovább?

Aki eddig a Citromail levelezőt használta, neki mindenképp el kell gondolkozni, hogy megér-e havonta 1999 forintot, hogy továbbra is @citromail.hu-ra végződjön az email címe, az új belépők pedig majd az új rendszer láttán meghozzák döntésüket.

Sokan ódzkodnak a levelezőrendszer váltásától, most azonban biztosan lesznek olyanok, aki nem halogathatják tovább. Figyeljünk a határidőkre és időben mentsük le az adatainkat, nézzük át a címlistánkat és értesítsük őket a változásról.

Címkék: