Hotmail bejelentkezés

A hotmail.com (outlook.com) vagy akár az outlook.hu cím begépelésével jutunk a levelezőrendszer főoldalára. A Microsoft egységesített bejelentkezési felületén először adjuk meg email címünket (Hotmail-Outlook azonosító), majd kattintsunk a Tovább gombra. A bejelentkezéshez még szükségünk lesz az aktuális, érvényes jelszavunkra is, majd ha ezt is begépeltük, akkor kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

Ha bepipáljuk a "Bejelentkezve szeretnék maradni" jelölőnégyzetet, akkor ugyanazon a számítógépen mindaddig bejelentkezve maradunk, míg kijelentkezés linkre nem kattintunk. Csak olyan számítógépen alkalmazzuk ezt az opciót, amihez csak mi férünk hozzá, különben könnyen előfordulhat, hogy illetéktelenek kezébe kerül a Hotmail (Outlook.com) postafiókunk.

Elfelejtett jelszó?

Ha nem sikerül bejelentkezni Hotmail (Outlook.com) fiókunkba, annak számos oka lehet. Legtöbbször a felhasználók csak elírják felhasználónevüket vagy jelszavukat. Ellenőrizzük újra a beírt adatokat, figyeljünk a kis és nagybetűk használatára, a jelszónál ugyanis a rendszer különbséget tesz köztük.

Amennyiben már a felhasználónevünk (email címünk) se jut eszünkbe, akkor a fiókazonosító mezőbe beírhatjuk telefonszámunk vagy éppen Skype nevünk. További lehetőség, hogy megkérjük valamelyik ismerősünket, - akinek korábban küldtünk már üzenetet a szóban forgó fiókból – keresse meg nekünk, milyen email címről írtuk az elektronikus levelet.

A következő lépés mikor sikeresen megadtuk felhasználónevünk, de a hozzátartozó jelszó nem jut eszünkbe. Ilyenkor a Bejelentkezés gomb alatt található „Elfelejtettem a jelszavamat” linkre kattintsunk, majd válasszunk a felkínált megoldási útmutatóból.

  1. Elfelejtettem a jelszavam
  2. Tudom a jelszavam, de nem tudok vele bejelentkezni
  3. Úgy vélem, más is használja a Microsoft-fiókomat

Outlook.com sikertelen bejelentkezés

A leggyakoribb eset, amikor nem jut eszünkbe a jelszó, ilyenkor válasszuk az első lehetőséget. Ellenőrizzük fiókazonosítónk, illetve írjuk be a képen látható kódot és kattintsunk a Tovább gombra. Válasszuk ki mely módon kívánjuk helyreállítani jelszavunkat. (Másodlagos email cím, telefonszám). A Kód küldése gomb megnyomásával megkapjuk a kiválasztott elérhetőségünkre a helyreállításhoz szükséges kódot.

A második opció választásánál csak egy tippet ad a rendszer, mire figyeljünk hibás belépés alkalmával.

Előfordulhat, hogy úgy gondoljuk más is használja fiókunkat, ekkor válasszuk a harmadik pontot. Adjuk meg mire gyanakszunk, majd a továbbiakban arra kér minket a rendszer, hogy változtassuk meg jelszavunk.

Helyreállításhoz szükséges adatok

Tartsuk figyelemben, hogy a jelszó visszaállításhoz szükséges a másodlagos email cím vagy telefonszám helyes beállítása az Outlook.com fiókunkba. Ezt a következőképp ellenőrizhetjük:

  1. Nyissuk meg Microsoft fiókunkat https://account.microsoft.com/
  2. A Biztonság fülön keressük a Biztonsági adatok frissítése részt, majd kattintsunk az adatok frissítése gombra.

    Outlook.com Biztonsági adatok frissítése

  3. A Biztonsági adat felvétele hivatkozást választva új helyreállítási opciót vehetünk fel.