Hotmail / Outlook regisztráció

Az outlook.com cím begépelése után elénk táruló oldalon keressük meg a „Fiók létrehozása” feliratot, erre kattintva jutunk el az regisztrációs felületre. Alapvetően egy Microsoft felhasználói fiókot hozunk létre, amely több Microsoft-szolgáltatáshoz használható.

Microsoft új regisztrációs felületén lépésről lépésre kell megadunk az egyes adatokat.

  1. Először adjuk meg a létrehozni kívánt új postafiókunk címét. Amint elkattintunk a felhasználónév mezőből a rendszer rögtön ellenőrzi az elérhetőségét, ha már foglalt akkor szemezgetünk a néhány felajánlott között  ("igényelje valamelyik elérhető nevet") ,de újjal is próbálkozhatunk amíg nem sikerül találni egy szabad címet. Miután begépeltünk az igényelt címünket válasszuk ki az email címünk @ utáni, második részét. A következők közül választhatunk: @outlook.hu, @outlook.com, @hotmail.com.
  2. A következő lépésben a fiókhoz tartozó jelszót állítsuk be
  3. Harmadiknak a vezeték és utónév mezők kitöltése következik
  4. Ezután az ország és a születési dátum megadása jön
  5. A Tovább gomb megnyomása után a Biztonsági adat megadása résznél a telefonszámunkat kell kitölteni. Ez rész kötelező és csak valós telefonszámot gépelhetünk be, ugyanis SMS-ben egy ellenőrző kódot küld a rendszer.
  6. A kód megerősítése után máris sikeresen létrehoztuk az új email címünket és egyben Microsoft fiókunkat is.

Az alternatív elérési módoknál mindenképp valós adatokat adjunk, ugyanis ha elfelejtjük jelszavunkat, akkor csak ezeken az egyéb elérési módokon keresztül kérvényezhetünk újat. Korábban lehetőség volt biztonsági kérdés – válasz beállítására is, de ez - mint több más nagy szolgáltatónál - a Hotmail (Outlook.com) rendszernél is megszűnt.
Egyedülálló módon egy Hotmail fiók regisztrációkor legalább egy elérési módot kötelezően meg kell adni, így későbbiekben könnyen elkerülhetjük azt, hogy teljesen elveszítsük hozzáférésünket a fiókunk alól. Ezek az adtok a regisztráció után, később is módosíthatóak, így érdemes odafigyelni, hogy mindig az aktuális elérhetőségek legyenek megadva.

A beállításhoz lépjünk be Hotmail (Outlook.com) fiókunkba, majd keressük Fiókbeállítások menüt, ahol a Biztonság és jelszó oldal alatt konfigurálhatjuk be a másodlagos elérési módokat