Gmail belépés

A gmail.com webcím begépelésével a Google egyesített bejelentkezési felületére jutunk. Elegendő egyetlen belépés és rögtön hozzáférünk az összes általunk használt szolgáltatáshoz, így köztük a Gmail levelezőrendszerhez is. A belépési felületen adjuk meg felhasználónevünket majd a Következő gomb megnyomása után a jelszavunkat. Ezután újra kattintsunk a Következő gombra a bejelentkezéshez.

A „Maradjon bejelentkezve” opció bepipálásával beállíthatjuk, hogy az adott eszközön mindaddig bejelentkezve maradjunk a Google fiókunkba, amíg a kijelentkezés gombra nem kattintunk. Tehát ha elnavigálunk más oldalakra, majd újra felkeressük a gmail.com címet vagy bármely Google terméket akkor egyből bejelentkezett státuszban leszünk az adott szolgáltatásban. Hasznos funkció, ugyanis nincs szükség az állandó belépésekre azonban ezt csak olyan eszközön kapcsoljuk be, amit gyakran használunk, és más nem fér hozzá.

A Gmailbe ugyanazokkal az adatokkal léphetünk be, amelyekkel a Google többi szolgáltatásába is, így Google Dokumentumok, Naptár, sőt akár a YouTube és a Google+ közösségi oldal felületére is beléphetünk egyetlen Google fiókkal.

Elfelejtett jelszó?

Amennyiben elfejtettük jelszavunkat akkor kérjünk segítséget az „Elfelejtette a jelszavát?” hivatkozásra kattintva. Ha a jelszó beírásig se jutottunk el, mert a felhasználónevüket se tudjuk, akkor előbb azt derítsük ki (Itt nézheti meg hogyan).

A Google mindent megtesz, hogy újra hozzáférhessünk fiókunkhoz, így példátlanul sok helyreállítási opció közül választhatunk.

Először is nem kell emlékeznünk az éppen aktuális jelszavunkra, elég ha valamelyik korábban használt az eszünkbe jut, vagy az is támpont lehet, ha tudjuk a fiók regisztrációnak időpontját, hónap pontossággal megadva. Az egyes adatok megadása után lépésről lépésre segít a rendszer egy új jelszó igénylésében.

Gmail jelszó segítség - korábbi jelszó

A legegyszerűbb mód egy új jelszóhoz továbbra is az, ha a fiókhoz tartozó telefonszámot vagy másodlagos e-mail címet használjuk. Fontos tehát, hogy ezeket az adatok mindig naprakészen tartsuk, így nem érhet minket meglepetés, ha netán nem jut eszünkbe a belépéshez szükséges titkos kód.

A következők szerint ellenőrizhetjük és módosíthatjuk az említett elérési adatokat: bejelentkezés után kattintsunk a profil lenyíló menüben a "Fiók" linkre, keressük a "Biztonság" fület, majd válasszuk "Helyreállítás és figyelmeztetések" lehetőséget. Itt a mobiltelefonos azonosítás elérhetőségét, a másodlagos email címeket is megadhatjuk, illetve módosíthatjuk. Így nem csak a jelszó elvesztése estén kérhetünk segítséget, hanem például ha a felhasználónevünket felejtettük el, akkor azt is megtudhatjuk másodlagos email címre küldött információk alapján. Ha már a fiókunk biztonsági beállításait szerkesztjük, akkor érdemes ellenőrizni a fiókhoz tartozó bejelentkezési naplót és aktivitásokat.