Freemail belépési probléma

Freemail Kommunikációs hiba! (#c0003). Ez csak egy a jó néhány hibaüzenet közül, amikkel a Freemailes felhasználók a mai kor elvárásaihoz mérten viszonylag sűrűn találkoznak.

Probléma a Freemail bejelentkezés során?

Alapvetően ketté kell választanunk a belépési problémákat. Az egyik, amikor a felhasználó ront el valamit a belépés során, ilyenkor jó eséllyel, rövid időn belül javítható a hiba. A másik viszont mikor a szolgáltatónál van a gond, ezzel viszont a felhasználók az égvilágon semmit sem tudnak kezdeni, mindössze annyit tehetnek, hogy várnak, míg a szolgáltató orvosolja a rendellenességet.

Honnan tudom, hogy én hibáztam a belépés során?

Freemail belépési probléma

Ha bejelentkezésünk alkalmával elrontjuk a felhasználónevet, vagy jelszavunkat, akkor a rendszer a következő üzenettel válaszol: „Hibás jelszó vagy felhasználónév! Próbálja a jelszó-emlékeztetőt.”. Nem kell rögtön a jelszó-emlékeztetőhöz rohannunk, ugyanis lehet, hogy csak a felhasználónevünket gépeltük el. Adjuk meg figyelmesen a belépési adatainkat, ellenőrizzük mielőtt újra a Belépés gombra kattintunk. A felhasználónévnél nincs különbség a kis és nagybetűk közt, azonban a jelszónál igen, így erre kifejezetten figyeljünk. Ha ezek után is az említett hibaüzenettel találkozunk, akkor minden bizonnyal helytelenül adtuk meg belépési adatainkat, így válasszuk a felajánlott jelszó-emlékeztető funkciót. Itt először adjuk meg felhasználónevünk, majd a Folytatás gomb megnyomása után választhatunk a helyreállítási opciók közül. Jelszó emlékeztető kérdés vagy alternatív email cím, ha egyik adatot sem adtuk meg korábban akkor a következő üzenet fogad: Nincs beállítva jelszó emlékeztető!

Miután beállítottuk új Freemail jelszavukat, kíséreljük meg a belépést a friss adatokkal.

Honnan tudom, hogy nem én hibáztam a bejelentkezésnél?

Minden olyan esetben, amikor nem az előző bekezdésben tárgyalt hibaüzenettel találkozik a felhasználó, akkor minden bizonnyal a szolgáltatónál lesz a probléma. Néhány ismertebb hibajelenség:

  • Kommunikációs hiba! (#c0003)
  • Postafiók elérési hiba (#01154) (#02431) (#02456) (#02026)
  • Rendszer hiba (#11465 )
  • A mappák lekérdezése sikertelen. Kérjük, próbáld meg 30 perc múlva! (#02326)
  • Adatbázis hiba! Később próbálja újra
  • Adatelérési hiba! Kérjük próbáld meg kicsit később újra!

Vagy egyszerűen csak tölt a rendszer miután a Belépés gombra kattintottunk. Ilyen esetekben legyünk türelemmel, nem a mi készülékünkben van a hiba. Feltételezhetően a szolgáltató is értesült ezekről a kimaradásokról és megtesznek mindent a mihamarabbi javítás érdekében. Másik alternatíva, ha létrehozunk egy új email címet valamelyik korszerűbb, ingyenes levelezőrendszerben (Gmail, Outlook.com), a régi leveleinket áttöltjük az új fiókba és ezen túl csak azt használjuk.