Gmail regisztráció

Nem csupán a Gmail használatához éri meg a következő regisztrációs folyamatot végrehajtani, hanem azért is, mert ezzel minden Google-szolgáltatáshoz érvényes felhasználói fiókot hozunk létre.

A gmail.com címen a „Hozzon létre egy fiókot” hivatkozásra kattintsunk a regisztrációs folyamat megkezdéshez. Meg kell adnunk a nevünket, majd a kívánt bejelentkezési azonosítónkat. Ez lesz a felhasználónevünk, amely egyben az e-mail címünk előtagja is lesz (tehát itt adjuk meg azt, amit a @gmail.com rész elé szánunk az e-mail címünkben). Csak az angol ábécé betűit és számokat használjunk. A felhasználónév mezőből elkattintva a rendszer rögtön ellenőrzi, hogy a választott név szabad-e még vagy már valaki használja. Ha a nevet már más használja, a rendszer felajánl néhány lehetőséget, amelyek nagyon hasonlóak a kívánt nevünkhöz. Ha ezek egyike sem tetszik, akkor találjunk ki másik nevet. A következő két mezőben a kiválasztott jelszavunkat kell megadni.

A regisztrációnál lehetőségünk van egy mobiltelefonszám megadására is, amin keresztül jelszó emlékeztetőt kérhetünk, ha elfelejtettük jelszavunkat.

Egy biztonsági e-mail címet (Jelenlegi email cím) is megadhatunk: ez egy másik saját címünk, amelyre elküldhetik az új jelszavunkat, ha esetleg elfelejtenénk a régit, és nem tudnánk belépni a fiókunkba. Nem kötelező megadni, ha nincsen másik elektronikus levélcímünk, de ha van, akkor ez egy plusz biztonsági elem. A születési időnk megadása is szükséges, ezt a rendszer főleg a megjelenő reklámokhoz használja.

Az országunk megadása után egy képről kell lemásolnunk pár betűt, amivel bizonyítjuk, hogy nem automatizált programként kívánunk regisztrálni, végül pedig az általános szerződési feltétel elfogadása után létre is hozhatjuk az új gmail fiókunkat. A sikeres regisztráció után máris hozzáférünk a gmail postafiókunkhoz, emellett számos más Google által nyújtott szolgáltatást is igénybe vehetünk.

Korábban lehetőség volt biztonsági kérdés és válasz megadására is, mely ugyancsak a fiókkal kapcsolatos problémák helyreállításnál jött jól, azonban ezt a lehetőséget a Google törölte. Ha a regisztráció során nem adtunk meg alternatív elérési módot, vagy azokat aktualizálnánk, akkor lépjünk be Google fiókunkba, a Fiók oldalon keressük a „Személyes információ” fület, majd a „Személyes adatok” résznél áttekinthetjük és változtathatunk az adatokon. Nélkülözhetetlen ezen adatok frissen tartása, mivel egy bejelentkezés probléma esetén csak ezeken keresztül hozhatjuk helyre Google belépési adatainkat.

Tárhely bővítése

Ha nem lenne elegendő a kiemelkedően magas 15GB tárterület leveleink online tárolására, akkor további tárhelyre tehetünk szert. Ez a szolgáltatás már fizetős még pedig legkevesebb 1,99 dollárba kerül havonta. A szolgáltatás igénybevételével 100 GB-ra bővül Gmail, Google Drive, Google+ összevont tárhelyünk. Egészen elképesztő 30 TB-os határig bővíthetjük tárhelyünket, itt azonban már mélyen a sebünkbe kell nyúlni, egész pontosan 299,99 dollárba kerül havonta a legnagyobb tárhelyet biztosító csomag.

Gmail tárhely