Freemail belépés

A levelezőrendszer felületére a freemail.hu címen léphetünk be. A megjelenő lapon csupán a regisztrációkor megadott felhasználónevünket és aktuális jelszavunkat kell megadni, majd a „Belépés” gombra kattintani. A „Maradjon bejelentkezve” mező bepipálásával a rendszer megjegyzi a belépéshez szükséges adatokat, így legközelebb nem kell azokat beírni. Ügyeljünk arra, hogy ezt csak saját használatú számítógépen engedélyezzük, ellenkező esetben más is könnyen hozzáférhet a postafiókunkhoz.

További Freemail belépési lehetőségek:

Freemail belépési probléma

Néha előfordul, hogy nem sikerül a belépés: ilyenkor figyeljünk a megjelenő hibaüzenetre. Legtöbbször a felhasználónevünk vagy jelszavunk tévesztjük el, ekkor a „Hibás jelszó vagy felhasználónév!” hibaüzenet jelenik meg. Ilyenkor kísérletezzünk a következőkkel:

  • Próbáljunk meg újra belépni
  • Figyeljünk a kis és nagy betűk használatára
  • Ellenőrizzük a Caps Lock billentyű állapotát
  • Töröljük a cookie-kat a böngészőből (Ezek apró információs fájlok, melyeket a weblapok helyeznek el a gépünkön, hogy például a korábbi beállításainknak megfelelően jelenjenek meg. A böngészőnk „Eszközök” menüpontjában keressük az „Internetbeállításokat” (Internet Explorernél) vagy „Előzmények törlése” opciót (Mozilla Firefoxnál). A Chrome böngészőben a menü lenyitása után kattintsunk az Előzmények (History) opcióra majd a válaszuk az Előzmények törlése (Clear browsing data…) gombot.)
  • Próbáljunk belépni másik böngészőn keresztül
  • Kérjünk új jelszót a jelszó-emlékeztető segítségével

Elfelejtett jelszó

Új jelszót a belépési mezők alatt található „Elfelejtett jelszó” hivatkozásra kattintva kezdeményezhetünk. Az új oldalon adjuk meg felhasználónevünk majd a Folytatás gombra kattintva válasszunk a lehetőségek közül.

Freemail jelszó visszaállító

A jelszóváltoztatót kérhetjük alternatív email címünkre vagy a biztonsági kérdésünkre adott helyes válasz esetén egyből az újonnan megadott jelszavunk lesz érvényes. Persze, ha korábban megadtuk a jelszóemlékezető kérdést-választ és/vagy az alternatív email címünk. Ellenkező esetben semmilyen mód nincs rá, hogy új jelszót igényeljük. Ezeket az alternatív helyreállító lehetőségeket a regisztrációs során is kitölthetjük, de később is megadhatjuk vagy módosíthatjuk a Beállítások -> Jelszóemlékeztető aloldalon.

Karbantartás

Ha ezek után sem sikerülne a belépés, akkor az újbóli próbálkozás esetén figyeljünk az esetlegesen megjelenő üzenetre, ugyanis lehet, hogy épp karbantartás alatt van a rendszer. Ilyenkor rövid idő elteltével próbálkozzunk meg újabb bejelentkezéssel.

Nagyon fontos, hogy jelszavunkat mindig megfelelően kezeljük és őrizzük, mert annak elvesztése estén könnyen előfordulhat, hogy többé nem férhetünk hozzá levelezésünkhöz. A probléma elkerülése érdekében érdemes jelszó emlékeztető kérdést és/vagy alternatív email címet megadnunk, hogy visszaállíthassuk jelszavunkat, ha elfelejtenénk.