Facebook bejelentkezési problémák

A Facebook közösségi oldalon már több mint 1 milliárd felhasználó regisztrált és a Facebook használatához nélkülözhetetlen, hogy a felhasználók belépjenek saját profiljukba. Éppen ezért előfordulhat, hogy a felhasználók nem tudnak bejelentkezni, aminek számtalan oka lehet. Ezek közül gyűjtöttünk összes most néhányat és meg is mutatjuk, hogy hasonló bejelentkezési problémák estén milyen megoldási lehetőségek vannak.

Hibás email cím

Facebook hibás email cím

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a bejelentkezéshez szükséges email címet helytelenül adjuk és emiatt a rendszer nem ismeri fel. Ilyenkor a "Hibás e-mail cím" felirat jelenik meg a belépési próbálkozás után. Ellenőrizzük, hogy valóban helyesen írtuk be és azt a címet adtuk meg, amivel a Facebookra regisztráltunk.Ha esetleg mobilszámmal regisztráltunk, akkor ügyeljünk arra, hogy itt is azt adjuk meg.

Hibás e-mail cím vagy jelszó

Facebook hibás email cím, jelszó

Egy másik gyakori hibaüzenet a bejelentkezés során a "Kérjük, írd be a jelszót még egyszer!". Ilyen esetben a megadott felhasználó azonosító létezik, de a hozzá tartozó jelszó nem megfelelő. Próbálkozzunk a jelszó újra megadásával. A rendszer különbséget tesz a kis és nagybetűk közt, ezt is kellő odafigyeléssel gépeljük be, illetve ellenőrizzük a CAPS LOCK billentyű állapotát is.

Ha úgy gondoljuk, hogy helyesen írtuk be a belépési adatokat, de továbbra se tudunk belépni, akkor használjuk az "Elfelejtett jelszó" funkciót. Az e-mail cím, telefonszám vagy a felhasználónév megadása után kiválaszthatjuk, hogy mi módon kívánjuk jelszavunkat helyreállítani.

A biztonsági ellenőrzés során nem ismerem fel az ismerőseim fényképeit

A Facebook nagy figyelmet szentel a felhasználói fiókok biztonságban tartására, így előfordulhat, ha a rendszer azt érzékeli, hogy esetleg illetéktelen módón próbálnak belépni a fiókunkba, akkor egy biztonsági ellenőrzéshez köti bejelentkezést. Ilyen eset sokszor előfordul, ha pl külföldre utazunk és egy olyan eszközről próbálunk bejelentkezni, amiről addig még sosem.

A többlépcsős ellenőrzés során néhány ismerősünk fényképéről kell megmondanunk, hogy ki szerepel a képen. Ezzel az a baj, hogy sokan nem csak magukról készült fényképeken jelölik be személyüket, így nem tudjuk eldönteni, hogy kinek a fényképét látjuk. A Facebook javaslata szerint, ha nem sikerül teljesíteni a biztonsági ellenőrzést, akkor várjunk néhány órát, majd próbáljuk újra.

A rendszer automatikusan kijelentkeztet annak ellenére, hogy bepipáltam a "Maradjak bejelentkezve" opciót

Sokan úgy használják a Facebook-ot hogy beállítják a marjak bejelentkezve opciót, így nem kell mindig újra bejelentkezni, amikor felkeressük az oldalt. Ezt csak olyan eszközön érdemes beállítani, amit csak mi használunk, hogy mások ne férhessenek így módon a fiókunkhoz.

Ha mégse működne ez a funkció, akkor ellenőrizzük a böngészőnk verzióját. Az Internet Explorer 7 verziót használók esetében gyakran előfordulhat ez a probléma. Frissítsük böngészőnket a legújabb verzióra, vagy az Internet Explorer 7 esetén tegyük meg a következő beállításokat:

Keressük az Eszközök (Tools) -> Internet beállítások (Internet options) menüt majd a Biztonság (Security) fülön állítsuk be a Felhasználói azonosítást (User Authentication) a következőre: Automatikus bejelentkezés az aktuális felhasználónévvel és jelszóval.

"Facebook hamarosan visszatér" üzenet jelenik meg a belépés után

Ha az említett üzenetet látjuk bejelentkezés után ne ijedjünk meg, nem történt semmi probléma a felhasználói fiókunkkal sőt a bejelentkezési adatokat is helyesen adtuk meg, csupán karbantartás alatt áll a fiókunk. Várjunk egy fél órát majd próbáljunk újra belépni.

Mobil telefonszámommal regisztráltam és nem tudok belépni

Ha mobilszámmal regisztráltunk, akkor figyeljünk, hogy bejelentkezésnél is azt telefonszámot adjuk meg, amit a regisztrációkor, ha e-mail címet még nem állítottunk be a fiókhoz.

Az országkódot adjuk meg, de minden egyéb karaktert (pl. +) kerüljünk. Ha magyarországi mobilszámot adtunk meg regisztrációkor, akkor a teljesség igénye nélkül a következőképp kezdődjön: 3620..., 3630..., 3670...