Így változtathatod meg Facebook felhasználóneved

Néhány évvel ezelőtt még csak számokból állt egy felhasználónév a Facebookon, pontosabban a felhasználóhoz tartozó azonosító az URL web címben, ami így nézett ki: www.facebook.com/profile.php?id=4 (jelen esetben a 4 az egyedi azonosító). Természetesen ezt nem lehetett megváltoztatni és legtöbbször majd egy tucat számjegyet tartalmazott, nem úgy, mint a példában említett Facebook alapító, Mark Zuckerberg felhasználói azonosítója, ami csupán egy számjegyből áll. 2009-ben engedélyezték a tagoknak az egyedi felhasználónevek létrehozását, amik mind a profil mind pedig a Facebook oldalaknak könnyen megjegyezhető címet varázsoltak. A példánál maradva a következő lett a profil webcíme: www.facebook.com/zuck. Nem sokkal a később a Facebook generált egy felhasználónevet minden olyan tagnak, akiknek még nem volt. Ilyenkor a felhasználó nevéből és esetlegesen számokból építették fel az azonosítót. Ellenőrizzük saját profilunk webcímét a www.facebook.com/profile.php oldalon, és ha úgy gondoljuk, hogy változtatnák rajta, akkor egyszer megváltoztathatjuk. Igen, kizárólag egyszer van rá lehetősége minden felhasználónak, erre a Facebook is felhívja a figyelmet.

Facebook felhasználónév megváltozatása:

  1. Lépjünk be Facebook fiókunkba
  2. A jobb felső sarokban található lenyíló menüben válasszuk a Beállítások lehetőséget
  3. A Felhasználónév sorban kattintsunk a Szerkesztés gombra, majd adjuk meg a kívánt felhasználónevet (Van néhány feltétel, amiknek egy felhasználónévnek meg kell felelnie, ezeket itt találjuk: https://www.facebook.com/help/105399436216001)
  4. Ha minden feltételnek megfelel az új felhasználónevünk, akkor kattintsunk a Változtatások mentése gombra
Facebook felhasználónév változtatás

A felhasználónevet a Facebook bejelentkezés során is megadhatjuk, nem szükséges az email címünk vagy telefonszámunk begépelése.