Yahoo Mail bejelentkezés

A Yahoo Mail egy ingyenes, online levelezőrendszer, melyet az amerikai Yahoo cég hozott létre még az ezredforduló előtt. A belépéshez nyissuk meg a Yahoo Mail főoldalát, ami a login.yahoo.com érhető el, de a yahoo.hu webcím begépelésével is az email szolgáltató kezdőoldalára jutunk.

A bejelentkezéshez először szükséges megadni a fiókazonosítót, ami a következő adatok közül bármelyik lehet: "Felhasználónév, e-mail cím vagy mobiltelefonszám". Ezt követően a fiókhoz tartozó aktuális jelszó megadása szükséges, majd a "Következő" gomb megnyomása után máris hozzáférhetünk elektronikus postafiókunkhoz.

Maradjon bejelentkezve

A belépési mezők alatt található egy "Maradjon bejelentkezve" feliratú jelölőnégyzet, mely aktiválásával nem szükséges minden esetben megadni a hozzáférési adatokat. Ez maximum két hétig érvényes, de a böngésző cookie törlése/módosítása, vagy éppen a kijelentkezés gomb megnyomása érvényteleníti a gyors belépési opciót. A könnyített hozzáférést mindig csak saját használatú eszközön engedélyezzük.

Belépés okos eszközökről

Okostelefon vagy tablet használata során többféleképp is hozzáférhetünk Yahoo levelesládánkhoz. Használhatjuk a készülék böngészőjét, ahol az imént felvázolt lépések menténk csatlakozhatunk privát fiókunkhoz, de az Android és iOS rendszereket futtató készülékeken elérhető a Yahoo saját fejlesztésű Yahoo Mail alkalmazása (Android, iOS).

Sikertelen bejelentkezés

Számtalan oka lehet egy sikertelen bejelentkezésnek, így mindig figyeljünk a felbukkanó hibaüzenetre és az útmutatás szerint cselekedjünk. Legtöbbször csak félregépeljük valamelyik belépéshez szüksége adatot, ilyenkor próbáljunk megadni azokat újra, különösen figyelve a kis- és nagybetűk használatára. A jelszó megadása során a mező jobb oldalán található egy áthúzott szem ikon, erre kattintva a mezőbe írt karakterek is láthatóvá válnak.

Elfelejtett belépési adatok

Amennyiben már az első lépésnél elakadunk és a felhasználónevünk sem jut eszünkbe, az sem gond. Kattintsunk az "Elfelejtette a felhasználónevet?" hivatkozásra és adjuk meg a felkínált lehetőségek közül bármelyiket és a rendszer máris elénk tárja a felhasználói azonosítónkat.

Yahoo Mail elfelejtett felhasználói azonosító

A helytelen jelszó esetében is kínál helyreállítási opciót a szolgáltató, ilyenkor kattintsunk az "Elfelejtette a jelszavát?" linkre a belépés során. Válasszunk a helyreállítási módszerek közül, ez lehet a másodlagos e-mail címre vagy mobiltelefonszámra küldött kód. Amennyiben az említett elérések bármelyike helyesen szerepel a Yahoo fiókunk biztonsági beállítása között, akkor könnyedén létrehozhatunk egy új jelszót. Ellenkező esetben már jóval bonyolultabb helyzetbe kerülünk, ahol maximum a Yahoo prémium support lehet a segítségünkre.