Egyszerűbb, gyorsabb keresés a Yahoo Mail-ben

E-mail fiókunk sokkal több, mint egyszerű levelek tárolására alkalmas digitális tárhely. Képektől elkezdve különböző dokumentumokon át utazási tervekig és bevásárló listákig mindenféle dolog tárolható itt, melyek magánéletünkhöz kapcsolódnak. Sajnos azonban eddig a különböző adatok visszakeresése nem mindig volt egyszerű, inkább nehézkes, negatív tapasztalatnak élte meg a felhasználó. A Yahoo Mail legújabb frissítése ezen igyekszik változtatni, lássuk, hogyan!

Egyszerűbb keresés a mappák között

A Yahoo célul tűzte ki, hogy könnyebbé, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a levelek közti keresést, ennek érdekében három újítást eszközölt, melyek közül az első a mappák közti keresés.

A keresősáv legördülő menüjében mostantól kiválaszthatóak a különböző mappák, így gyorsan és hatékonyan kereshetünk egyes mappákban anélkül, hogy elhagytuk volna a főoldalt. A kiválasztott mappa a keresősáv bal oldalán jelenik meg, így pontosan tudjuk, hol keresünk éppen, a mappa pedig könnyen törölhető, ha az x-re kattintunk. A frissítés segítségével egyszerre több mappában is kereshetünk, csupán pár kattintás szükséges hozzá.

Yahoo Mail keresés mappákban

Finomított keresési opciók

Az új keresési opciók között szerepel a feladó szerinti szűrés és a különböző, levélben szereplő szavak keresése is. Tegyük fel, hogy egy közeledő egyetemi eseménnyel, esetleg üzleti konferenciával kapcsolatos e-maileket keresünk. Ezentúl elég lesz egyszerűen csak a feladó nevét és az esemény egy jellemzőjét, mondjuk a helyszínt, beütni a keresősávba és a Yahoo ki fog adni minden olyan e-mailt, amelyet az adott feladótól kaptunk és tartalmazza a megadott kulcsszót. Így a megfelelő kulcsszó megadásával hamar rátalálhatunk a keresett levelezésre, ráadásul az eredményekben a Yahoo ki is emeli a kulcsszót, tovább egyszerűsítve a keresést.

Yahoo Mail speciális keresés

Keresési javaslatok

A Yahoo Mail keresési javaslatai is megújultak. A keresősávba való pötyögés közben a Yahoo szürke szöveggel egészíti ki az általunk beírt betűket, szavakat, kifejezéseket. Írás közben így azonnal láthatjuk a javasolt feladókat, címzetteket, kulcsszavakat, melyeket a Tab billentyű lenyomásával azonnal elfogadhatunk, ezután már Enter sem kell nyomnunk, a kereső azonnal kiadja a találatokat. Amennyiben például egy nevet választottunk, a Tab billentyű lenyomása után azonnal láthatjuk az összes küldött és fogadott e-mailt, a különböző dokumentumokat és fotókat, melyeket az adott személlyel megosztottunk, vagy tőle kaptunk.

A Yahoo Mail keresési frissítései már elérhetőek, aki ezt a levelezőrendszert használja, már biztosan észrevette, hogy jóval könnyebb dolga van keresés közben. Aki eddig még nem használt Yahoo Mailt, annak csak javasolni tudjuk, hiszen ilyen keresési opciók mellett biztosan nem lesz gondunk egyes levelek visszakeresésével.