Itt a Facebook Groups alkalmazás

Nem újdonság a Facebook-tól, hogy a fő alkalmazásuk mellett újabb és újabb applikációkkal jelennek meg, melyek egy-egy funkció használatát könnyítik meg vagy éppen egy teljesen új formában tálalják. A Facebook Creative Labs csoportot pont ezzel a céllal hozták létre, hogy kísérleti céllal olyan innovatív alkalmazásokat alkossanak, melyek jövőbe mutatók lehetnek a felhasználók számára. Így született meg korábban a Paper, a Rooms, a Mentions vagy éppen a Slingshot, illetve a most bemutatott Groups alkalmazás. A Facebook legfrissebb statisztikái szerint, havonta közel 700 millió felhasználó aktív valamilyen csoportban, így a most bemutatott alkalmazás könnyen elterjedhet a felhasználók körében. Főleg ha kikerül a csoportkezelés a Facebook fő alkalmazásából, mint az történt korábban az üzenetküldés funkcióval. Ez egy hosszabb folyamat, így egyelőre ettől nem kell tartani.

Facebook Groups alkalmazás

Egyszerűbb és gyorsabb a csoportok kezelése

A Facebook Groups alkalmazással egyszerűbben és gyorsabban kezelhetünk minden tevékenységet, amiket a Facebook csoportokban intézünk. Az Android és az iOS készülékekre ingyen letölthető az alkalmazás. Az indítás után, a főképernyőn egyből megjelenik a csoportok listája, amiknek tagjai vagyunk, a használatuk szerint rendezve. A felső navigációs menüben találunk még egy ajánlott fület, ahol a Facebook profilunknak megfelelően a rendszer csoportok ajánl. Illetve az aktuális lakhelyünk szerint is megnézhetjük a javasolt a csoportokat. Az általános beállítások mellett új csoportot is létrehozhatunk, de az egyes csoportok értesítéseit is testre szabhatjuk.

Facebook Groups alkalmazás funkciók

Aki tehát nap, mint nap használja a Facebook csoportok által nyújtott lehetőségeket, neki mindképp ajánlott legalább kipróbálni az alkalmazást, ugyanis valóban gyorsabban és átláthatóbban intézhetjük mobiltelefonokról a csoport aktivitásainkat.

Facebook Groups alkalmazás funkciók