Facebook fénykép mentése mobilon

A Facebook-ot asztali számítógépekről látogatóknak egyszerű dolga van, ha le akarnak menteni egy fényképet, csupán megnyitják a fotót, majd jobb klikk után a fénykép mentése más néven funkcióval le is menthetik a kiválasztott képet. Egy picit komplikáltabb a dolog, ha mobiltelefonunkon kívánjuk menteni a kiszemelt képet. Pontosabban, ha a telefon böngészőjén keresztül használjuk a közösségi oldalt, akkor csak nyissuk meg a képet, majd tartsuk rajta ujjunkat és a megjelenő menüből válasszuk a kép mentése opciót és már is a telefon memóriájába kerül a kép.

A legtöbb felhasználó azonban nem a telefon böngészőjén keresztül használja a Facebookot, hanem a külön erre szóló Facebook applikáción keresztül, ahol a régebbi verziókban nem található a képek mentésére szolgáló opció. Ilyenkor frissítsük a Facebook-ot a legújabb verzióra vagy válasszunk az alternatív lehetőségek közül.

Facebook fénykép mentése alkalmazással

Számtalan alkalmazás van az Android Play Store-ban vagy éppen az Apple App Store-ban, melyek segítségével Facebook fényképeket menthetünk le, egyesével vagy éppen egyszerre többet. Az egyik ilyen Androidos alkalmazás FB Photo Saver (Az alkalmazás megszűnt!), amit a régi Facebook alkalmazás felokosítására sokan használtak. A már több mint 1 millió letöltéssel rendelkező applikációt a vélemények szerint pozitívan értékelik a felhasználók. Nincs számtalan funkciója, de amit ígér, azt teljesíti. Az alkalmazás telepítése után nincs más hátra, mint, hogy a megszokott módon használjuk a Facebook-ot, majd ha egy képet akarunk menteni, akkor az opciók közül bökjünk a megosztás (share) gombra és válasszuk a Facebook Photo Save lehetőséget. Mint említettük, egy kép mentéséhez ma már nincs szükség külön alkalmazás telepítésére, ha a Facebook friss változatát használjuk.

Albumok letöltése

Facebook album letöltés

Vannak azért komolyabb kiegészítők is, amivel akár albumokat is letölthetünk. Az Android telefonokra szánt MyPhotoDownloader for Facebook illetve az iOS készülékeken elérhető ingyenes Photo Album Downloader for Facebook program a legkülönfélébb módon ad lehetőséget a saját vagy éppen az ismerősök fényképeinek letöltésére. Legyen szó azokról a fotókról, amiken megjelöltek, vagy éppen amiket mi osztottunk meg. Az ismerősök képeit, illetve a Facebook csoportunk vagy rajongói oldalunk fotóit is letölthetjük. Egyesével is kijelölhetjük a mentése szánt képeket, de az egész album is néhány érintéssel a telefon memóriájába menthető.

Facebook fénykép küldése emailben

Facebook fénykép megosztás

Ha a Facebook alkalmazást használjuk mobilunkon, akkor széleskörű lehetőségeink vannak egy kép megosztására. Elküldhetjük Bluetooth-on egy másik készülékre, megoszthatjuk Instagram-on, Skype-on, Twitter-en, WhatsApp-on vagy akár emailben, csatolányként is elküldhetjük. Ezek és további módok mind akkor kínálkoznak fel, mikor rámegyünk az alkalmazásban egy fénykép megosztása lehetőségre. Ha csatolmányként, egy emailen keresztül kívánjuk elküldeni, akkor az előugró menüben nyomjunk rá a Gmail-re. Ilyenkor egy új levél írása ablak jelenik meg, ahol már csatolva van az email-hez a kiválasztott kép. Ennél funkciónál szükséges, hogy be legyen állítva a Gmail levelező a telefonunkon.