Adatforgalom kímélő Facebook Lite Androidra

Még januárban hallottunk először a csökkentett funkcionalitást kínáló Facebook Lite Android alkalmazásról, azonban mindezidáig csupán néhány ázsiai és afrikai országban volt elérhető. Most úgy néz ki változni fog a helyzet és a Facebook jelentése szerint hamarosan számos országban lesz elérhető az említett kontinensek mellett latin-Amerikában és Európában is.

A Facebook mini alkalmazás csupán 1MB, ellentétben a 40MB-os normál Facebook Android applikációval, de mind megjelenésben mind az elérhető tartalmakban hasonlít a nagytestvérére. Az újdonságok, ismerőseink bejegyzései, képek és értesítsék a megszokott formában jelennek meg.

Facebook Lite android alkalmazás letöltés

A Facebook Lite elsősorban a régebbi, vagy gyengébb teljesítményű okostelefon tulajdonosok számára lehet megváltás, akik eddig csak küszködtek a Facebook alkalmazás lassúsága miatt. Mindemellett lassabb mobilinternet elérés mellett is gördülékenyen böngészhetünk, az adatforgalom korláttal rendelkezőknek ugyancsak jó hír, hogy kevesebb forgalmat generál a program az eredeti verzióhoz képest.

A Facebook Lite innen tölthető le az Android Playből, de jelenleg még nem elérhető hazánkban. A megadott linken keresztül már a magyarországi felhasználók is letölthetik a Facebook Lite applikációt.

 

Facebook Lite android alkalmazás üzenetek