A legújabb Outlook frissítések iOS-re és Androidra

A Microsoft nemrég mutatta be az Outlook alkalmazást iOS-re és Androidra is, azóta pedig rengeteg frissítéssel örvendeztették meg az applikáció használóit, lássuk, mik is ezek!

Jelszavas védelem

Az Outlook alkalmazás már támogatja a jelszavas védelmet az Exchange Active Sync segítségével, mely lehetővé teszi az e-mailek, partnerek listáinak biztonságos szinkronizálását az okostelefonokra is. Ez különösen azoknak lehet fontos, akiknél a céges szabályzat megköveteli a jelszavas védelmet, így ők mobiljukon is tudják olvasni munkahelyi leveleiket.

Az alkalmazás kissé máshogy működik iOS-en és Androidon. iOS-en muszáj lesz a felhasználónak jelszót választania, addig nem is érhető el az alkalmazás, amíg ezt nem tette meg. Az alkalmazás csak az iOS 8.0 vagy annál újabb rendszeren fut, hiszen ezekben van beépített titkosítási funkció, melyet az Outlook használ, hogy az adatok biztonságosan tárolódjanak a telefonon. Androidon a képernyőzár az első biztonsági lépcső, ekkor a telefon csak bizonyos számú feloldási kísérletet engedélyez. Ezen kívül a jelszavak hossza és bonyolultsága is meghatározott, az alkalmazás pedig szorgalmazza az adatok titkosítását is.

 Outlook frissítések iOS-re és Androidra

Felhasználóbarát frissítések

A legújabb frissítés lehetővé teszi több felhasználói fiók szinkronizálását az alkalmazásba, melyek IMAP protokollt használnak.

Az Outlook az e-maileket „beszélgetések”-be rendezi, ahol az összes azonos tárgyú e-mail egy helyen található, így könnyítve a felhasználó dolgát, iOS esetében azonban ez a funkció kikapcsolható, a felhasználó visszatérhet a hagyományos nézethez. Androidra ez a funkció sajnos még nem elérhető.

Az Outlookban a különböző „swipe” funkciók is beállíthatóak, egy mozdulattal elérhetővé téve az archiválást, a törlést vagy az olvasottá/olvasatlanná jelölést. Ezek szerencsére egyénileg állíthatóak is, mind Androidon, mind iOS-en.

A Microsoft további frissítéseket is tervez, melyek még biztonságosabbá teszik az applikációt és a felhasználók életét is megkönnyítik, így érdemes figyelemmel kísérni a frissítéseket.