Facebook csoport létrehozása

Bizonyára a legtöbb Facebook felhasználó már tagja valamilyen csoportnak, így meggyőződhetett azok hasznosságáról. Számtalan esetben megkönnyíti a felhasználók hétköznapjait, de a kommunikáció és a szórakoztatás terén is nagy hasznát vehetjük. Legyen szó egy osztálytalálkozó megszervezéséről, egy közös hobbi iránt érdeklődök eszmecseréjéről vagy egy baráti kör társalgásról, a Facebook csoport mindezekre kézenfekvő megoldást kínál. Magyarországon minden második ember aktívan használja a közösségi oldalt, így minden esély megvan, hogy a csoportunk beváltsa a hozzá fűzött reményeket.

A csoport tagjainak száma nincsen korlátozva, így elfordul a Facebook-on már-már kisebb ország méretű, több mint 5 millió tagot számláló csoport is.A következőkben bemutatjuk, hogyan is kell egy Facebook csoportot létrehozni

Facebook csoport létrehozása

  1. Jelentkezzünk be Facebook fiókunkba
  2. Kattintsunk a bal oldali sávban található Csoport létrehozása linkre
  3. A megjelenő ablakban töltsük ki a Csoport nevét
  4. Adjunk tagokat hozzá (Csak az ismerőseink közül vehetünk fel csoporttagokat és mindenképp ki kell választani legalább egy embert, különben nem hozható létre a csoport)
  5. Válasszuk ki a csoport láthatóságát (Nyilvános, zárt, titkos)
  6. Végül kattintsunk a Létrehozás gombra
Facebook csoport létrehozása

Jól gondoljuk át a csoport nevét és láthatóságát, ezeket csak bizonyos létszámig módosíthatjuk, utána nincs rá lehetőség. Bővebben a Facebook csoport név, típus változtatásáról.

Meghívás a csoportba

Ha olyan embert szeretnénk a csoporthoz adni, aki nincs az ismerőseink közt, akkor kérjünk meg egy csoporttagot, akinek ismerőse az adott személy, hogy adja hozzá ő a csoporthoz, vagy szóljunk az illetőnek, hogy csatlakozzon ő maga a klubhoz.

Csatlakozás egy csoporthoz

Nyilvános csoporthoz bárki csatlakozhat (vagy hozzáadható a tagok által), a zárt csoportnál kérvényezhetjük a felvételünket a csoportba (illetve tagok által ugyancsak bárki felvehető), a titkos csoportba pedig csak és kizárólag a csoporttagok által felvéve vagy meghívásos alapon kerülhetünk.