A Facebook újragondolta a Helyek (Places) szolgáltatását

Szeretnél egy tuti helyet az általad megadott városban? A Facebook megújult szolgáltatásával könnyebben rátalálhatsz. A funkció már korábban is létezett, amikor is elsősorban a mobiltelefonról bejelentkezett felhasználók megadhatták, hogy éppen hol vannak, értékelhették az adott helyet, vagy akár újat hozhattak létre. Az évek alatt összegyűjtött adatokat a Facebook most egy látványos formában tárja a közösségi portál felhasználói elé.

A Facebook Helyek (Places) használata

Facebook Helyek

Jelentkezzünk be Facebook fiókunkba majd látogassunk el a https://www.facebook.com/places oldalra. „Minden városban felfedezheted a legjobb helyeket”. Írjuk a keresőmezőbe a város vagy hely nevét, és máris válogathatunk a felhasználók által értékel legjobb helyek között. Mindezt úgy, hogy a képek kerülnek előtérbe és akár barátaink bejegyzéseit is láthatjuk az adott helyről, ha van ilyen.

Facebook Helyek étterem

Először éttermeket ajánl a rendszer. Itt egyből láthatjuk az étterem nevét, címét, értékelését, árkategóriáját, nyitvatartását és elérhetőségét is. Majd szállodákat, bárokat, kávézókat, látványosságokat, művészeti és szórakoztató helyeket is listáz a rendszer. További kategóriák kiválasztására is lehetőség van, mint pl. tornatermek, színházak, iskolák… Illetve az oldal alján egy térképen megtekinthetjük a közelben lévő városokat, amikre kattintva ugyancsak böngészhetünk az ott népszerű helyek között.

Facebook Helyek további kategóriák

Ugyan hasonló céllal létrejött alkalmazások, weboldalak vannak már a piacon, mint a Yelp, Foursquare vagy TripAdvisor de a hatalmas aktív felhasználó táborral rendelkező Facebook könnyen felveheti velük a versenyt. Persze ez nagyban függ majd a felhasználók fogadtatásáról, ezt az új funkciót még nem jelentette be hivatalosan a Facebook. További kérdés, hogy mindez a magyar felhasználók körében mennyire fog elterjedni, ugyanis az említett helyek keresését és értékelést kínáló egyéb alkalmazások nem igazán elterjedtek a hazai felhasználók körében.

Címkék: