A Google Drive legújabb frissítései

A Google Drive március elején két új funkcióval és számos újítással bővült Androidra. A „Drag and Drop” funkció megújult, új PDF olvasót kapott és néhány design elemet is frissítettek. A legújabb verzió már elérhető a Google Play áruházban.

A „Drag and Drop” funkció

A Google a legnagyobb hangsúlyt a „Drag and Drop” funkció teljes átformálására helyezte. Ennek használatához először hosszan kell az ujjunkat tartanunk egy fájlon, hogy kijelöljük azt. Egy kis ablak jelenik meg a képernyő alján, így könnyen nyomon követhetjük, pontosan hány fáljt jelöltünk már ki, nem felejtjük el őket, így elkerülhető a kihagyás és a dupla kijelölés. Miután végeztünk a kiválasztással, a kis ablakot megfogva az összes elemet egyszerre helyezhetjük át máshova, nem kell egyesével szenvednünk velük.

Ez a csoportosítási funkció nemcsak a csoportos áthelyezést teszi lehetővé, a képernyő alján megjelenő kis dobozkában több opció is szerepel. A közösen kijelölt fájlokat egyetlen érintéssel kedvencnek is jelölhetjük, vagy le is tölthetjük. A folyamat még így is több kattintást igényel, de lényegesen megkönnyíti azok dolgát, akik érintő képernyős eszközön használják a Drive-ot.

Google Drive új Drag and Drop funkció

Más újdonságok

A következő megújult funkció a fájlok lokalizációját könnyíti. Ha rákerestünk egy fájlra, a listából egyből átugorhatunk a dokumentumot tartalmazó mappába. Ez főként azoknak hasznos, aki külön csoportosítva tárolják dolgaikat, de legtöbbször csak a fájl nevére emlékeznek, a helyére nem.

A Drive új PDF olvasót is kapott, mely a legújabb verzió, gyorsabb, mint amit az alkalmazás eddig használt. Ez a PDF olvasó külön alkalmazásként is elérhető, azok dolgát könnyítve, akik nem használják a Google Drive-ot. Az alkalmazásból különböző PDF fájlokat nézhetünk meg, nyomtathatunk ki, illetve szöveget is másolhatunk a dokumentumokból.

Google PDF viewer külön applikáció

Az új design elemek frissítése közül az egyik legjobb, hogy amikor kilépünk a navigációs menüből, az állapotot jelző sáv áttetszővé válik. Ez különösen azoknak lehet hasznos, akik többnyire okostelefonon használják a Drive-ot, így a kisebb képernyőn több látszik abból, amit valóban használunk.

A Google frissítései jól sikerültek, könnyítik a felhasználók dolgát, mind praktikus, így érdemes letölteni a legújabb verziót.