Fotók a Google Drive-ban

Bemutatkozása óta a Google+ a legújabb és legkreatívabb Google frissítések és újítások gyűjtőhelye. Az elmúlt 4 évben különböző képszerkesztőktől elkezdve automatikus effekteken át videokonferenciákig és élő közvetítésekig minden megtalálható volt benne. A Google+ rengeteg egyedülálló funkciót épített be és újított meg az elmúlt években, most pedig azt tervezik, hogy ezeket a Google+ szolgáltatáson kívül is elérhetővé teszik.

A Google Drive frissítése

A 21. században rengeteg okból és céllal készítünk fotókat, melyeket általában a telefonunkban tárolunk. Lefotózzuk barátainkat, családunkat, de praktikusabb okokból rendezvények szervezéséhez, szobák átalakításához és jegyzetek megörökítéséhez is készítünk képeket. Bár könnyen kialakulhatna káosz, a Google Drive új frissítésével ennyiféle képet is logikusan és könnyedén rendszerezhetünk.

A Google+-ba feltöltött fotók ezentúl a Google Drive-ban is kereshetők és tárolhatók lesznek az új Google Photos szekcióban. Már a névváltozás is sokat sejtet, hiszen a korábbi Google+ Photos helyett immár a Google Photos névvel találkozunk, mely a korábbi alkalmazástól való elszakadást is jelzi.

A Google Drive frissítése elérhető Androidra és iOS-re is, az új Photos menüpont alatt megtaláljuk saját képeinket és videóinkat több, más típusú fájl mellett. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy több típusú fájl egy mappában tárolódjon, így egy esküvői meghívó, vendéglista és az inspirációs képek mind-mind egy helyre rendezhetőek.

Fotók a Google Drive-ban

A Google+-ba feltöltött képeket is integrálhatjuk a Drive-ba, melyeket ezután kinyomtathatunk, megoszthatunk, átnevezhetünk vagy akár törölhetünk is. Szerencsére a telefon memóriája miatt sem kell aggódni, hiszen a Google+-ban és a Google Drive-ban is megtalálható képek tárhely szempontjából csak egyszer számítanak.

A frissítést fokozatosan teszik elérhetővé számítógépekre és okostelefonokra, így természetesen lehetséges, hogy egyesek számára még nem elérhető. Ne keseredjünk azonban el, hamarosan mindenki élvezheti a megújult Google Drive előnyeit!