A megújult Gmail alkalmazással akár más szolgáltatónál lévő email fiókunkat is kezelhetjük

A Google nemrégiben frissítette a mobil operációs rendszerét a Lollipop-ra keresztelt Android 5.0 verzióra és a napokban máris megjelent az egyik legnépszerűbb alkalmazásuk, a Gmail újítása is. A design mellett számos új funkciót is kínál az alkalmazás.

Gmail 5.0 frissített megjelenés

A fejlesztőknek mindig sikerül valami hasznos dolgot kitalálni, amivel valóban megkönnyítik a levelező használatát. Ilyen a levélírásra szolgáló gyorsgomb vagy éppen a minden levél alján megtalálható válasz gomb, így egy bökéssel már válaszolhatunk az adott levelezésre. A vizuális megjelenésében is teljesen illeszkedik az Android új rendszeréhez. Korábban a szürke szín dominált a kinézetben, amit most többnyire fehérre cseréltek, de azért egy kis színt is csempésztek a kialakításba. A következő képen előbb a korábbi, majd a legújabb 5-ös verziót láthatjuk:

Gmail 5 alkalmazás

Gmail 5 új funkciók

Az alkalmazás egyik nagy újítása, hogy mostantól már más szolgáltatónál lévő email fiókunkat is bekonfigurálhatjuk a rendszerbe, így egy email kliensként is tekinthetünk a Gmail applikációra. Legyen az akár egy Hotmail (Outlook.com), Yahoo Mail vagy éppen az itthon népszerű Citromail email fiók. A Freemail-es postafiókunkat nem tudjuk hozzáadni a rendszerhez, ugyanis a Freemail nem támogatja az IMAP protokoll szerinti levélkezelést. Minden olyan levelezőrendszert beállíthatunk, ahol nyújtanak POP3/IMAP vagy éppen Exchange elérést. Az egyes fiókok egyszerűen válthatunk, ha lenyitjuk a navigációs menüt.

A Gmail 5 telepítését / frissítését a Google Play áruházból indíthatjuk el a legalább Android 4.0-át használó eszközökön.