Facebook.hu

A Facebook a világ legnagyobb és legnépszerűbb közösségi oldal, ami a facebook.hu webcímen keresztül is elérhető. Korábban ez a cím egy hazai vállalkozás tulajdonában volt, de a 2014-es évben sikerült a Facebooknak megszerezni, így most már bátran a www.facebook.hu cím begépelésével is egyből a Facebook oldalára jutunk.

A Facebook-on világ minden tájáról több mint 1 milliárd felhasználó regisztrált, így ha ismerősöket keresnénk minden bizonnyal jó párat találhatunk.
Természtesen egyszerűbb módja is van annak, hogy ismerősöket keressünk a Facebook oldalon. Plédául használhatjuk a Facebook "Ismerősök keresése" funkcióját, amit a következő címen érünk el: https://www.facebook.com/find-friends

Itt a Facebook algoritmusok alapján automatikusan felajánl embereket, akiket ismerhetünk, de a jobb oldali oszlopban található mezők szerint mi magunk is kereshetünk ismerősöket például a név, iskola, szülőváros, munkahely mezők kitöltésével. További lehetőségként a lista alján található „Hívd meg barátod” mezőbe írva közvetlen új ismerősöket hívhatunk a Facebookra az email címük vagy telefonszámuk megadásával.

A népszerű levelezőrendszerekben lévő kontaktjainkat is importálhatjuk a Facebookra, hogy azok közül is megtaláljuk az oldalon lévő ismerőseinket. Ennél a funkciónál meg kell adnunk az adott email címünkhöz tartozó belépési adatokat, és a rendszer a kontaktok alapján megpróbál ismerősöket keresni (Nem kell megijednünk a jelszavunk kiadásától a Facebook nem tárolja, de ha mégis zavarna, akkor nyugodtan változtassuk meg az email jelszavunkat, miután használtuk a funkciót). Többek között a következő levelezőrendszerhez tartozó email cím adható meg: Gmail.com, Freemail, Hotmail, Citromail, Skype...

Amennyiben nincs még regisztrációnk, itt megtekinthetjük a folyamatát: Facebook regisztráció