Citromail email átirányítás – Hogyan?

A hazai internet felhasználók közül még mindig sokan használják a Citromail ingyenes levelezőrendszerét. Ugyan az alapvető levelezési funkciókat el tudja látni, de egy 2015-ben modernek mondható rendszer szolgáltatásaihoz képest azért jócskán elmarad. Ha levelezőrendszert váltunk, vagy csak több email fiókot kívánunk összekapcsolni, akkor a legjobb a megoldás a levelek átirányítása.

A Citromail levelek átirányítása

A következő lépéseket végezzük el, amennyiben egy Citromailes postafiókunkba érkező leveleket automatikusan egy másik fiókba kívánunk továbbítani:

  1. Lépjünk be Citromail fiókunkba
  2. Nyissuk meg a Beállítások menüt (bel felső sarok)
  3. Válasszuk az Általános beállítások menüpontot
  4. A Továbbítási e-mail cím: mezőbe írjuk azt az email címet, ahová továbbítani szeretnénk a bejövő emaileket
  5. A mező alatt található Továbbítás: opciót tegyük „bekapcsol” állásba
  6. A Mentés gomb megnyomásával érvényesítsük az új beállításokat

A mentés után minden beérkező levél automatikusan továbbításra kerül a megadott postafiókra. Figyeljünk arra, hogy az átirányított levelek a Citromail levelesládánkban nem jelennek meg.

Az átirányítás módosítása, kikapcsolása

A funkció kikapcsolásához vagy éppen a megadott cím módosításához keressük fel a 4-es pontban megnevezett menüpontot. Módosítsuk az átirányítási email címet vagy váltsuk „kikapcsol” állásba a továbbítási funkciót a szolgáltatás megszüntetéséhez.

Ne feledjük, ha 90 napig nem lépünk be a Citromail.hu oldalon a postafiókunkba, akkor véglegesen megszűnik az email címünk.