Email aláírás beállítása a népszerű levelezőrendszerekben

Az e-mailek esetében, főleg, ha egy céges levelezőrendszerről van szó, nagy segítség lehet az automatikusan megjelenő aláírás. Ennek lényege, hogy egyszerűsítve a mindennapi levelezéseket, egy általunk kiválasztott, megszerkesztett szöveget illeszt be automatikusan minden kimenő levél végére. Ebben az aláírásban elhelyezhető egyszerű szöveg is, mint a név, a cég neve, elérhetőségek; de egyes levelezőrendszerek esetében kiegészíthető a szöveg képekkel, linkekkel, így teljes mértékben egyedivé alakítható.

Gmail levelezőrendszer

A Gmail levelezőrendszerében az aláírás könnyedén beállítható, formázható, a felület egyszerűen kezelhető. A Beállítások menü Beállítások alpontjának Általános részében az Aláírás menüpontban kapcsolható be. Az aláírás az e-mail szövegétől elkülönülten, két gondolatjellel elválasztva jelenik meg.

A szöveg megformázásánál tizenegy betűtípus és négy betűméret között válogathatunk. Emellett az alapvető szövegszerkesztési lehetőségek is elérhetőek, mint a félkövér, a dőlt vagy az aláhúzott szöveg, illetve megváltoztatható a betűk színe is, ízlés szerint. Ezen felül elérhető számozott és pontozott felsorolás, továbbá beszúrható kattintható link és kép, fotó is.

Email aláírás Gmail

Freemail levelezőrendszer

A Freemail levelezőrendszerben az aláírás meglehetősen kezdetleges. A jobb felső sarokban elhelyezett Beállítások menüpontra kattintva az első alpont, ami megjelenik, a Rendszerjellemzők, ahol az első beállítás az aláírás beállítása. Kiemelt helyzete ellenére gyakorlatilag egyetlen szövegszerkesztő ablakba lehetséges beleírni az aláírást. Nincs lehetőség a szöveg formázására vagy kép beillesztésére mint a Gmail esetében, sem több aláírás rögzítésére mint a Citromail esetében. Levélíráskor az így beállított automatikus aláírás a szövegtől elválasztatlanul, normál szövegként jelenik meg, kikapcsolására levélírás közben nincs lehetőség, viszont kitörölhető.

Email aláírás Freemail

Citromail levelezőrendszer

A Citromail magyar levelezőrendszer kezelése igen egyszerű, a menüpontok tartalmáról, az ott elérhető beállításokról rövid leírás tájékoztat. Az aláírás beállítására a jobb felső sarokban található Beállítások menüpontban lévő Aláírások alpontban van lehetőség. Ennél a levelezőrendszernél csak egyszerű szöveg állítható be aláírásként, mely nem formázható és nem egészíthető ki képpel sem. Előnye azonban, hogy korlátlan mennyiségű aláírás lementhető, és a levél megírása során a használni kívánt kiválasztható egy legördülő listából. Levélíráskor az aláírás a levél szövege alatt, külön szerkesztőablakban jelenik meg.

Email aláírás Citromail

Hotmail / Outlook.com levelezőrendszer

A Hotmail / Outlook.com levelezőrendszerében az aláírás beállításához a jobb felső sarokban található kerék ikonra kattintva elérhető további beállításokon keresztül juthatunk el. A További levelezési beállításokra kattintva számos beállítási opció jelenik meg listaszerűen. Az E-mail írása pontban az első lehetőség az Üzenet betűtípusa és aláírása. Itt van lehetőség a Személyes aláírás beállítására. Egy komplett szövegszerkesztő dobozban nem csupán a szöveg formázása lehetséges, de egyes szavak linkké is alakíthatóak a Gmailhez hasonlóan, azonban kép beillesztésére itt sincs lehetőség. Az ilyen módon lementett aláírás elválasztás nélkül jelenik meg az e-mail végén, levélírás közben gyakorlatilag sztenderd szövegként módosítható.

Email aláírás Hotmail