Vatera jutalék

A Vatera oldalán található díjtáblázat alapján von le jutalékot az aukciós portál a sikeres értékesítések után. A licit végén a nyertes (a legtöbbet kínáló) a feltüntetett áron köteles megvásárolni a terméket az eladótól, aki utólag, a havi számla alapján fizetheti be a jutalékot és a többi költséget akár azonnal online bankkártyás fizetéssel is.

30 000 forint alatti értékesítés esetén a vételár 6%-a a jutalék, magasabb eladási összeg fölött pedig egy fix összeg, plusz kisebb százalék. A pontos és aktuális díjtáblázat és jutalékszámoló alkalmazás elérhető az oldalon.

Fontos tudni azt is, hogy a listázás, tehát maga a hirdetés elhelyezése is pénzbe kerülhet az oldalon: ha valami egy forintért teszünk ki, innen indul a licit, akkor ingyenes a kihelyezés, egyébként az alapártól függően néhány tíz forint. Az ingatlanos (ezen belül akár albérletes) és gépjárművekkel foglalkozó kategóriákban magasabb, néhány száz forintos a listázási költség.

Ezeken felül vásárolható meg többféle kiemelés is az oldalon. Ezek révén több látogatóhoz, így potenciális vevőhöz juthat el a termék adatlapja. Ezek pontos díjszabása megjelenik az aukció indítása szerkesztése során, amikor kiválaszthatjuk, hogy élünk-e valamelyik lehetőséggel.