Vatera.hu

Magyarország legnagyobb aukciós portálja, amelyen közel egymillió termék között kereshetünk, licitálhatunk vagy éppen saját holminkat árulhatjuk. Az oldalt 2000-ben alapították, bár korábban más néven működött. A nevét Leszbosz szigetének tengerpartjáról kapta. 2008-ban a második legnagyobb magyarországi aukciós portált, a TeszVeszt is megvásárolták. Az oldalt az allegroup.hu Kft. üzemelteti.

A vatera.hu oldalon akár regisztráció nélkül is böngészhetünk a föltöltött termékek között, de licitálni csak akkor tudunk, ha már az oldal regisztrált felhasználójává váltunk. Ekkor már saját termékeket is föltölthetünk. A vatera.hu díjtáblázata pontosan tartalmazza, hogy mennyibe kerül a hirdetés: általában a feltöltésért is kell pár tíz forintot fizetni, de az oldal bevételének legjelentősebb részét a sikeres eladások után elkért jutalék, valamint a fizetős kiemelések jelentik.

Az eladók és vásárlók adatlapján láthatók az eddigi partnereik visszajelzései, így megállapítható, hogy az adott felhasználó milyen múlttal rendelkezik a portálon.