Az Outlook.com megkönnyíti a levelezőrendszer váltást

Egy nemrég készült statisztika szerint 2014 tavaszán, ugyancsak egy hajszálnyi előnnyel, de még mindig a Freemail volt hazánk legszélesebb körben használt elektronikus postafiók szolgáltatója. Ez is azt bizonyítja, hogy a felhasználók nem szívesen váltanak email szolgáltatót. Valljuk be, manapság számos olyan nemzetközi szolgáltató van, aki szélesebb szolgáltatáskörrel, megbízhatóbb eléréssel és persze magyar nyelven kínálja ingyenes levelezőrendszerét. Nincs ez másképp az Outlook.com levelezőnél sem, amióta a Hotmail-t teljesen átalakították, gőzerővel folyik a webes email program fejlesztése. A váltást megkönnyítendő, létrehoztak egy olyan funkciót, amin keresztül néhány kattintással lecserélhetjük előző email szolgáltatónkat.

Outlook.com email fiókok importálása

  1. Hozzunk létre egy Outlook.com fiókot, vagy ha már rendelkezünk vele, akkor jelentkezzünk be
  2. A jobb felső sarokban kattintsunk a fogaskerék ikonra, majd válasszuk a Beállítások menüpontot
  3. A fiók kezelése résznél nyissuk meg a "E-mail fiókok importálása" lehetőséget
Outlook.com import

A felkínált lehetőségek közt szerepel a Gmail, Yahoo, de más email szolgáltatóktól vagy éppen a számítógépen lévő levelező programokból (Outlookot, Outlook Expresst, Windows Live Mail) is importálhatjuk fiókunkat. Ha a "más email szolgáltató" opciót válasszuk, akkor szükséges az adott szolgáltató IMAP protokoll szerinti elérése.

A választott módnak megfelelően kövessük az utasításokat. Az importálás részeként be kell jelentkeznünk a megadott email fiókunkba, hogy a teljes ottani levelezésünket a rendszer átmásolja az Outlook.com fiókunkba. A fiókváltás utolsó része, hogy az előző fiókunknál beállítsunk egy automatikus levél továbbítást az új fiókra.

Érdemes tehát elgondolkodni, hogy mennyire vagyunk megelégedve a jelenlegi email szolgáltatónkkal, ugyanis akár néhány lépésben válthatunk egy mai, korszerű levelezőrendszerre.