Változtasd Gmail fiókod kinézetét ízlés szerint

A Gmail fiók háttere könnyedén testre szabható, és igazán személyessé varázsolható néhány egyszerű trükkel. Lehetőség van már meglévő, kész témák közül választani. Ezek egy része állandó, míg egy részük változik a nap folyamán, a beállított ország és lakóhely napfelkeltéjének, naplementéjének vagy időjárásának megfelelően.

A Beállítások menüpont Témák lapjára kattintva a választék könnyedén áttekinthető.

Gmail fiók téma

A témára kattintva azt a rendszer azonnal betölti háttérnek, így különösebb nehézségek nélkül átlapozható a választék. A témák jobb alsó sarkában egy kis háromszög jelöli a legfontosabb információkat a témával kapcsolatban. Ha ezen indexkép sarka fehér, akkor abban a témában az üzenetlista háttere világos, míg ha fekete, akkor sötét.

Emellett a háromszögben található jelzések mutatják, mely téma változó, s melyik állandó. Az üres háromszög az indexkép sarkában azt mutatja, hogy a kiválasztott háttérkép nem változik, míg a filmszalag az egymást adott sorrendben követő képeket jelzi, az óra pedig a beállított lakhely aktualitásaihoz alkalmazkodó hátteret jelez.

Gmail fiók téma 2

Az egyszerű színek és a klasszikus, vagy éppen napszakkövető témák mellett ráadásul lehetőség van saját kép háttérképként való beállítására. Ehhez beállíthatunk URL címet, vagy fel is tölthetjük kiválasztott fényképet. Ez esetben az Egyedi témák menüpontban lévő két indexkép közül kell választanunk témát annak megfelelően, hogy sötét vagy világos üzenetlista-hátteret szeretnénk.

Gmail fiók téma 3