Újabb témák és hangulatjelek a Gmailben

A Gmail fejlesztő csapata híres arról, hogy igyekeznek minél látványosabb, mégis felhasználóbarát felületeket létrehozni, ennek pedig legjobb példája a legújabb frissítés a Gmailben.

Új témák

A leglátványosabb újítás, hogy több mint 100 új téma közül választhat a felhasználó. A témák már 2008 óta részei a Gmailnek, de eddig elrejtették őket a Beállítások közé, és a Google nem is tett sokat ezek fejlesztéséért és frissítéséért, pontosan ezért érdekes, hogy az új frissítés során ezeknek ekkora figyelmet szenteltek.

A frissítés előtt csupán pár tucat téma és háttér közül választhattunk, melyek legtöbbje egyszínű háttér volt, a színek pedig meg voltak adva, nem változtathattunk rajta. Mostantól azonban több száz téma közül válogathatunk, melyek között magas minőségű képek is helyet kaptak, érdekességként megemlítve, hogy ezek közül párat a Google csapata saját kezűleg fotózott. A felhasználó maga is feltölthet képet, melyeket tovább szerkeszthet a beépített szerkesztő programmal.

Bár úgy tűnhet, hogy a témák fejlesztése pusztán egy szórakoztató frissítés, bizony praktikus okai és haszna is van. Azok, akik több Gmail fiókot használnak, mostantól könnyebben megkülönböztethetik az egyes felhasználói fiókjukat, így már első ránézésre, messziről egyértelmű lesz, melyik fiókot használják éppen.

Miután beléptünk fiókunkba, keressük ezt az oldalt az egyedi megjelenés kiválasztásához.

Gmail új témák 2015

Hangulatjelek

Talán már inkább szórakoztatás céljából, de a Gmail új hangulatjeleket is elérhetővé tett felhasználói számára. Nemcsak egy új adag különböző smiley vált elérhetővé, de olyan témák szerinti hangulatjelek is, mint evés, természet, nyaralás stb.

Bár ez szintén elhanyagolható újításnak tűnik, azt fontos észben tartani, hogy a hangulatjelek gyakran helyettesítenek szavakat, mondatokat, főként a mobilon való kommunikáció közben, ahol az írás nem mindig elég gyors, vagy gyakran sokkal körülményesebb, mint egy hangulatjel.

Gmail új hangulatjelek 2015

Ezzel a változtatással a Gmail igyekszik könnyíteni a mobilon való használatot, nem utolsó sorban pedig népszerűbbé tenni a fiatalok körében.

Címkék: