Új lehetőségekkel gazdagodott a Gmail kereső funkciója

A Googlenek mint a világ legnépszerűbb keresőjének elengedhetetlen, hogy a többi szolgáltatásában is koraszerű, jól használható keresőt integráljon. Szerencsére nem tétlenkedtek a Googlenél és az eddig is jól használható Gmail kereső funkciója most további opciókkal bővült.

A Gmail felületén a kereső mező jobb szélén található egy lefele mutató nyíl, ezt lenyitva elénk tárulnak a keresési módok. Többek között kereshetünk a feladó, a címzett vagy éppen a tárgy alapján, de a levelek tartalmaira is. Ami újdonságként mutatkozik, hogy már a csatolmány mérete szerint is kereshetünk a levelek közt illetve dátumtartományra szűrve is. Az előbbinél az általunk megadott értéknél mind a kisebb, mind pedig a nagyobb méretű csatolmányokat tartalmazó levelek után is fürkészhetünk. Az utóbbinál pedig a megadott dátumtartományok, mint pl.: 1 nap, 1 hét, 1 hónap szerint tovább szűkíthetjük a keresési listát.

Új lehetőségekkel gazdagodott a Gmail kereső funkciója

Szűrő készítése a keresés alapján

Miután kiválasztattunk egy keresési feltételt, a jobb alsó sarokban megjelenik egy új link "Szűrő készítése a keresés alapján »". Erre kattintva a keresési feltételnek megfelelően egy szűrőt állíthatunk be az újonnan érkező levelekre, hogy azokat a rendszer, a kívánt módon automatikusan kezelje. Így például beállíthatjuk, hogy az 5 MB-nál nagyobb csatolmányt tartalmazó levelek automatikusan egy definiált címke alá kerüljenek vagy éppen egy bizonyos címzettől érkező emailek automatikusan törlésre, továbbításra kerüljenek.

Gmail kereső szűrő