Email álnevek kezelése a Gmailnél

A Gmail alias szolgáltatásának köszönhetően a Gmail levelezőrendszerben lehetőség van arra, hogy a Gmail fiókunkat használva más e-mail címet, vagy címeket felhasználva küldjük el leveleinket. Legyen szó akár céges, akár magán e-mailcímekről, néhány egyszerű beállítás segítségével egyelten levelezőrendszer használatával számos e-mailcímről írhatunk elektronikus levelet.

A jobb felső sarokban található fogaskerék kattintva a legördülő menüből válasszuk ki a Beállítások menüpontot. A beállításokon belül a Fiókok alpontban van lehetőség külső e-mailcím hozzáadására, a „További saját e-mailcím hozzáadása” pontban.

Email álnév beállítás Gmail

Adjuk meg a másodlagos email címhez tartozó nevet és az email címet. Fontos, hogy minden esetben saját, létező e-mail címet adjunk meg, mert a beállítások végén a kiválasztott külső e-mail címről engedélyezni kell annak használatát. Nemcsak Gmail-es email cím, hanem bármely más rendszerben használt email címet megadhatunk, amihez hozzáférésünk van.

Email álnév beállítás Gmail 2

Miután kitöltöttük az adatok kattintsunk az igazolás küldése gombra. Ezt követően a külső e-mail címre kapott link segítségével hitelesíteni kell a folyamatot.

Email álnév beállítás Gmail 3

Levélíráskor minden ilyen módon beállított alias megtalálható egy legördülő listában, a Feladó sorban.

Ez az opció nagymértékben megkönnyítheti a levelezőrendszerek használatát, így ideális azok számára, akik több e-mail címet tartanak fenn, például egyet magáncélokra, egyet pedig a munkaügyek intézésére. Sok esetben erre nem csak a levelek nagy száma miatt, hanem a hitelesebb kommunikáció miatt van szükség. Egy egyetemistát vagy egy üzletkötőt például meglehetősen hiteltelenné tenne egy 16-17 éves korban készített, humoros e-mailcím, ami azonban tökéletesen megfelel a magánlevelezések bonyolítására. A Gmail ezen opciójának köszönhetően nincs szükség a régi e-mail cím megváltoztatására, elegendő átirányítani a beérkező leveleket, a korábbi címet pedig aliasként beállítani.