Microsoft OneDrive: ingyenes tárhely megtartása

A Microsoft OneDrive felhasználói még novemberben értesülhettek arról, hogy a vállalat számottevő mértékben csökkenti az ingyenesen elérhető tárhely kapacitásokat. Konkréten a tervezet szerint a meglévő 15 GB tárterületből csupán 5 GB marad. A változás érinti az Office 365 előfizetőit is, számukra a korábban felkínált „korlátlan” tárhelyet 1 TB kapacitásra korlátozzák.

A szigorításokra azért volt szükség, mivel egy kis felhasználói réteg visszaélt a végtelen tárhely adta lehetőségekkel és nagyszámú rendszermentéseket, filmgyűjteményeket és tömörítetlen videofelvételeket helyeztek el, melyek több esetben még a 75 TB nagyságot is túlszárnyalta felhasználónként.

A felhasználók a bejelentés után azonnal akcióban lendültek, mivel nem érezték jogosnak, hogy egy szűk réteg visszaélése miatt jelentősen megfogyatkozzon a korábban felajánlott kapacitások mértéke. A OneDrive fórumán több mint 70 ezer szavazat érkezett arra bejegyzésre, melyben a tárhely visszaállítását követelik a felhasználók, mindaddig amíg a OneDrive egyik program menedzsere lezárta a voksolási lehetőséget.

A felhasználók kérhetik a tárhely megtartását

A felhasználói nyomás hatására a Microsoft valamelyest változtatott a korábban meghatározott változtatásain. Akik eddig rendelkeztek 15 GB OneDrive, továbbá 15 GB Camera Roll tárhellyel, ők kérvényezhetik az ingyenes tárhely megtartását. 2016 január 31-ig EZEN AZ OLDALON kérhetik a meglévő kapacitás megtartását. (Lépjünk be OneDrive fiókunkba, majd kattintsunk a „Keep your free storage” gombra)

Microsoft OneDrive tárhely megtartása

Akik az említett időpontig nem jelzik igényűket, ők elveszítik a Camera Roll tárterületüket, OneDrive kapacitásuk 15 GB-ról 5 GB-ra csökken. Akik „végtelen” tárhellyel rendelkeztek, nekik mindképp életbe lép a 1TB korlátozás, azonban 12 hónapig még rendelkezhetnek a teljes kapacitással.