Outlook.com: csatolmányok mentése OneDrive-ra

Az Outlook.com (Hotmail) felhasználók hiányoltak egy funkciót a levelezőrendszerből, mégpedig, hogy az emailben érkezett csatolmányokat közvetlen a felhő alapú, OneDrive tárterületükre menthessék. Ez az eset is jól mutatja, mennyire figyelnek a fejlesztők a felhasználói visszajelezésekre, ugyanis a múlt hét óta elérhető az említett funkció az Outlook.com webes levelezőben. Tehát mostantól, ha egy olyan levelet kapunk (vagy küldünk), amiben csatolmány(ok) is található,  akkor azt egy kattintással a OneDrive fiókunkba is lementhetjük. Elengedhetetlen, hogy egy ekkora felhasználói táborral bíró rendszer figyelembe vegye az új igényeket, mivel például egy ehhez hasonló funkció a Gmail felhasználóknak már évek óta elérhető.

Az új funkció aktiválása

Nincsen semmi teendő az új funkció aktiváláshoz. A mentésre szolgáló „Mentés a OneDrive-ra” feliratú hivatkozás megjelenik minden olyan emailben, amiben csatolmány is található.

Outlook.com csatolmány mentése OneDrive-ra

Az így elmentett csatolmányok új, „E-mail mellékletek” nevű mappába kerülnek, amihez bármilyen eszközről, bármikor hozzáférhetünk, csupán a Microsoft fiókunkba kell bejelentkezni.

Több csatolmány mentése

Amennyiben több csatolmány érkezik a levélben akkor az állományok alatt a „Az összes mentése a OneDrive-ra” feliratú hivatkozás lesz látható. Erre kattintva az előbb megnevezett mappába menti a rendszer azokat. Több file esetén tetszés szerint is átmásolhatjuk az általunk kiválasztottakat a OneDrive fiókunkba. Ilyenkor kattintsunk a kívánt csatolmányra, majd a felugró ablakban válasszuk a „Mentés a OneDrive-ra” lehetőséget.

Outlook.com több csatolmány mentése OneDrive-ra

Az eddig megszokott módon továbbra is lehetőség van a csatolmányok saját gépre történő mentésére is.