Nagytakarítás az Outlook.com (Hotmail) fiókban

Alapesetben a legtöbb levelezőnél a Bejövő mappába érkezik az összes üzenet, kivéve például a Gmail, ahol a közösségi és a promóciós leveleket már egy külön, erre a célra fenntartott helyen olvashatjuk. Ennek meg is van a haszna, nem kell ugyanis ömlesztve, egyetlen mappában átböngészni az új leveleinket, és a már meglévő emaileket is áttekinthetőbb formában találja a rendszer. Ennek ellenére az évek alatt így is rengeteg levél összegyűlik, amit felesleges tárolunk. Persze manapság már a legtöbb szolgáltatónál nem kell aggódnunk a tárhely telítettsége miatt, annyi területet kap minden felhasználó, hogy hétköznapi levelezéssel lehetetlen betölteni. A keresőfunkciók is kifinomultak, így néhány másodperc alatt megtalálhatunk egy több éves levelet, azonban ha mégis megszabadulnánk a nem használt emailjeinktől, akkor használjuk az Outlook.com „Takarítás” funkcióját

Outlook.com (Hotmail) takarítás

 1. Első lépésként lépjünk be Hotmailes postafiókunkba, majd jelöljünk ki egy vagy több olyan levelet, melynek feladója gyakran küld nekünk emailt, de valójában miután egyszer megnyitottuk, több információt nem fog nyújtani nekünk.
 2. A felső navigációs menüben kattintsunk a „Takarítás” gombra
 3. A felugró ablakban válasszuk ki a kívánt metódust. A takarítás opcióval törölhetjük vagy archiválhatjuk az összes olyan levelet, aminek a feladóját kijelöltük, de választhatjuk azt is, hogy a legújabb kivételével az összes levelet törölje vagy archiválja, illetve, hogy a 10 napnál régei levelekkel tegye ugyan ezt, persze csak az adott feladótól, akit kiválasztottunk.
 4. Miután kiválasztottuk a kívánt opciót kattintsunk a „Takarítás” gombra
Outlook.com (Hotmail) takarítás funkció

Ezzel a funkcióval könnyen megszabadulhatunk akár több száz levéltől, amiben csak értesítenek minket valamiről.

Új levelek szűrés

Hosszú távon még hasznosabb funkció, ha szentelünk néhány percet az új szűrési feltételek beállítására, ami aztán automatikusan rendben tartja levelesládánkat. Az Outlook.com-nál - épp úgy mind a legtöbb levelezőnél - beállíthatunk szűrőket, amik a beérkező leveleket rendezik. Ezt a következőképp tehetjük:

 1. Belépés után kattintsunk a fogaskerék ikonra
 2. A lenyíló menüből válasszuk a „Szabályok kezelése” hivatkozást
 3. Új szabály létrehozáshoz kattintsunk az Új gombra
 4. Új szabály létrehozására széleskörű beállítási lehetőségek kínálkoznak. Szűrhetünk leveleket például a feladó vagy a tárgyban szereplő szavak szerint, de kategóriák vagy mellékletek alapján is. Több szűrési feltétel is megadható, ehhez nyomjuk meg a „+ Feltétel” gombot.
  Outlook.com (Hotmail) szabály definiálás
  Ha megvan a szűrési feltétel, akkor válasszuk ki, mit tegyen a rendszer a levéllel. Törölje, archiválja, kategorizálja vagy egyből egy adott mappába helyezze, ez csak néhány a főbb lehetőségek közül.
  Outlook.com (Hotmail) szabály művelet
 5. Definiáljuk az új szabályt, majd a „Szabály létrehozás” gomb megnyomásával aktiváljuk azt

Ilyen szabályok definiálásával könnyen elérhetjük, hogy a jövőben csak a számunkra fontos levelek legyenek a Beérkezett üzenetek mappába, a hírlevelek, egyéb tájékoztató emailek pedig a számukra fenntartott mappába kerüljenek. A legfontosabb, hogy mindez automatizált módon, ami sok időt takaríthat meg számunkra.