10GB-ra emelték a feltölthető file méretet a OneDrive-ban

A nyár folyamán már megemelte a Microsoft a OneDrive-hoz tartozó ingyenes, felhő alapú tárhelyet egészen pontosan 7 GB-ról, 15GB-ra. Most pedig a feltölthető maximális file méret módosult jelentős mértékben, mégpedig 2GB-ról 10GB-ra növelték. Ezzel mondhatni csak felzárkóztak a mezőnyben ugyanis a konkurensnek számító Google Drive vagy éppen a Dropbox is hasonló korlátozásokkal kínálja ingyenes szolgáltatását. A hír örömteli az Outlook.com (Hotmail) felhasználóknak is, ők ugyanis rendelkeznek Microsoft fiókkal, azaz OneDrivehoz is hozzáférésük van, így lényegében ötszörösére emelkedett a megosztható file méret a levelezőben.

10GB-ra emelték a feltölthető file méretet a OneDrive-ban

Gyorsabb szinkronizálás

A fejlesztés részeként megnövelték az egy időben le- és feltölthető állományok darabszámát és a szinkronizálási sebesség is megközelítőleg a háromszorosára emelkedett. Számolt be róla a Microsoft egy bogbejegyzésben.

Egyszerűbb megosztás

A Windows 7 és 8 felhasználók amennyiben a OneDrive asztali alkalmazását használják, egy gombnyomással megoszthatják a felhőbe feltöltött adataikat. Az adott file-ra vagy mappára kattintsunk a jobb egér gombbal, majd válasszuk a „Share a OneDrive link” opciót, ekkor egy megosztási hivatkozás máris a vágólapra került, amit bárkinek elküldhetünk, ezen keresztül hozzáférést biztosítva az adott tartalomhoz.

Továbbá a webes felület is kapott egy újítást, miszerint már a mappákat is hozzáadhatunk tárterületünkhöz az egyszerű drag and drop, azaz a fogd és vidd funkcióval. (Ez egyelőre csak Google Chrome böngésző alatt működik)