iWiW.hu

Az iWiW közösségi oldal 2014. június 30.-án végleg bezárta kapuit. Június 25. éjfélig azonban egy időkapszulát tölthetünk le az oldalról, ami tartalmazza profilunk nagy részét.

Az iWiW az egyik legismertebb hazai közösségi ismertségi hálózat volt, azonban népszerűsége folyamatosan csökken. Még 2002-ben indult, és a Facebook térnyerése előtt a legnépszerűbb közösségi portál volt a magyarok körében. Jelenleg is nagyon sok tagja van, előnyének tartják, hogy kizárólag a magyar piacra készült. A felmérések szerint főleg a középkorú internetező korosztály kedveli.

A kezdetekben WiW néven működött, csak 2005-ben a tulajdonosváltáskor nevezték át a mai iWiW-re (ez egy angol nyelvű kifejezés rövidítése, azt jelenti, hogy „nemzetközi ki-kicsoda”). 2006-ban vásárolta meg közel egymilliárd forintért a Magyar Telekom, amely a T-Online csoportba építette a weboldalt.

Az iWiW 2011-ben nagymértékben megújította az oldal funkcionalitását, remélve ezzel, hogy valamelyest sikerül visszaszorítani az ekkor már jelentős szerepet játszó Facebook térnyerését.
Sok funkciót és lehetőséget átvettek a nemzetközi oldaltól, így a „magyar Facebooknak” is nevezett portál igyekezett nyitni a fiatalabb internethasználók felé is.

Az iWiW alkalmas régi barátok felkutatására, kapcsolattartásra vagy akár új kapcsolódások kialakítására is egy rövid regisztráció és adatlapkitöltés után.

A 2012-es év ugyancsak nem az iWiW legsikeresebb esztendője lett. A felhasználói aktivitás drasztikus módon tovább csökkent, a korábban napi egy milliós látogatószámot is megélő portált ma már csak néhány százezer ember keresi fel.
A csökkenés nem a közösségi hálózatok iránti érdeklődés esetleges változásnak tudható be, ugyanis ezzel egyidejűleg a Facebook továbbra is növekszik.

Az iWiW megpróbálja ezt a tendenciát lassítani, így az oldal aktív felhasználói időről időre találkozhatnak újításokkal, de az portál működtetői minden bizonnyal nincsen könnyű helyzetben a Facebook nemzetközi csapatával szemben.

Kapcsolódó bejegyzések