Outlook.com beépített Microsoft Office alkalmazásokkal

A korábban Microsoft Hotmail néven ismert, ingyenes web-alapú e-mail szolgáltatás 1996-ban az elsők között rajtolt. Fontosabb funkciói közé tartozik a korlátlan e-mail tárhely, a SkyDrive nevezetű tárhelyszolgáltatás, illetve a névjegyek platform. Egy 2012-es felmérés szerint 364 millió tagjával a világ legnagyobb web-alapú e-mail szolgáltatója. Népszerűsége többek között feltehetően annak köszönhető, hogy ez a levelezőrendszer integrálta a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatását is. A Microsoft 2012 nyarán jelentette be az Outlook.com próbaverzióját, mely mára átvette a Hotmail helyét.

Az új Outlook.com számos olyan szolgáltatást tudhat magáénak, mely a web-alapú e-mail szolgáltatások körében egyedülálló. Ilyen többek között az aktív nézet, melynek köszönhetően a tartalom és a funkciók az üzeneten belül megjeleníthetőek, ráadásul a partner platformok, mint például a YouTube szolgáltatásai az üzeneten belül lejátszhatóak. Szűrői segítségével lehetőség van a dokumentum vagy fénykép melléklettek ellátott e-mailek, illetve a megjelölt üzenetek vagy frissítések megjelenítésére. Ezen felül az e-mail fiók regisztrálásával automatikusan létrejön egy Microsoft-fiók is.

Az Outlook.com egy további egyedülálló szolgáltatása és egyben nagy előnye, hogy integrálja az Office Web Apps nevezetű applikációt, így lehetővé téve a Microsoft Office Word, Excel és PowerPoint dokumentumoknak nem csupán a csatolását, de online megtekintését, sőt szerkesztését is.

Outlook Office alkalmazás

A szolgáltatásnak köszönhetően a dokumentum a Windows Live SkyDrive-on, mint egy online merevlemezen tárolható, módosítható. Emellett a beérkező csatolt dokumentumok a felületen, lementés nélkül olvashatóak, módosíthatóak, rögzíthetőek és válaszüzenetben visszaküldhetőek, illetve továbbíthatóak.

Outlook Office alkalmazás szerkesztés

Ezen funkciókon túlmenően az Office Web Apps-en szerkesztett és a SkyDrive-ra lementett Office-dokumentumok 25GB mérethatárig továbbíthatóak, illetve a méretre való tekintet nélkül, online felületen megoszthatók más felhasználókkal megtekintés és együttműködés céljából.
Ennek fényében a Hotmail helyét átvevő Outlook.com, valamint a beépített Office alkalmazások ideálisak irodai környezetben, csapatmunkához, egyetemi, de akár nemzetközi projektek megvalósításához egyaránt.

Az Outlook.com "Aktív nézet" engedélyezése / tiltása

  1. Lépjünk be az Outlook.com fiókunkba
  2. A jobb felső sarokban kattintsunk a beállítás (fogaskerék) gombra, majd válasszuk a "További levelezési beállítások" opciót
  3. Az "E-mail olvasása" szekcióban keressük az "Aktív nézet beállításai" linket
  4. A választógomb segítségével aktiváljuk vagy rejtsük el a villámnézetek lehetőséget
  5. A Mentés gomb lenyomásával véglegesítsük a beállítást
Outlook aktív nézet beállítás