Gmail: üzenet visszahívása már iOS-en is

Sok esetben egy email elküldésének pillanatában vesszük észre, hogy valamit kifelejtettünk a levélből vagy helytelenül küldtük el azt. Ilyenkor nagyon hasznos funkció a Gmail használók számára, amikor is egy beállított ideig visszahívhatják a levelet. Ez azonban idáig csak a böngészőből használt verzióban volt elérhető. A héten frissített Gmail alkalmazásba beépítették a funkciót, így az iOS rendszert használó iPhone, iPad tulajok is igénybe vehetik ezt a lehetőséget.

Az alkalmazás frissítése

A visszavonás opció máris elérhetővé válik, amint frissítettük az ingyenes Gmail alkalmazást. A küldés gomb lenyomása után 5 másodpercig még visszahívhatjuk az elküldött üzentet a „Visszavonás” gomb segítségével. Ilyenkor természetesen a címzett nem fogja megkapni az üzentet, amit mi tovább szerkeszthetünk vagy el is dobhatjuk. A böngészős verzióval ellentétben itt nincs lehetőség a visszahívás idejének testre szabására, a már említett 5 másodperc áll mindenki rendelkezésére.

Gmail: üzenet visszahívása már iOS-en is

Mi lesz az Android felhasználókkal?

Meglepő módon az Android rendszerre készült Gmail alkalmazás még nem tartalmazza ezt az újítást, de minden bizonnyal a következő frissítés során ott is elérhető lesz a funkció.