Egyre több helyen elérhető a Google Inbox

A Google ebben az évben Inbox nevű, 2014-ben bemutatott e-mail szolgáltatását több platformra is kiterjesztette. A szolgáltatás márciustól már elérhető Firefoxon, Safarin, iPaden és Android tableten is. A frissített alkalmazás már letölthető a Google Play aruházból és az App Store-ból is. (A Google Inbox szolgáltatás megszűnt. A funkciók többségét Gmail alkalmazásba építették.)

A Google Inbox

A frissítés előtt a Google Inbox asztali gépen csak és kizárólag a Chrome böngészőben működött, okostelefonok közül pedig iOS-en és Androidon. A Google tavaly egy Inbox alkalmazást is tesztelt kifejezetten a Chrome-ban, de a legtöbb vélemény szerint ez csupán egy jól eladott, felturbózott ikon volt.

Egyre több helyen elérhető a Google Inbox

A frissítésnek köszönhetően a Google Inbox már nemcsak Chrome-ban, de Firefoxban és Safariban is elérhető. Amennyiben másik böngészőben próbáljuk megnyitni, egy figyelmeztető ablak nyílik meg a 3 támogatott böngésző letöltési linkjével. Természetesen a Google a különböző új funkciókat valószínűsíthetően ezután is először a Chrome-ban teszi majd elérhetővé, fokozatosan kiterjesztve azokat a két másik támogatott böngészőre. Ez persze nem újdonság, bár a Google dolgozik szolgáltatásai terjesztésén, nem titkolja, hogy saját felületeit részesíti előnyben.

Az természetesen, hogy a többi böngészőben miért nem elérhető az Inbox, még kérdés. A Google fejlesztői sem szolgálnak különösebb magyarázattal, szerintük fontos, hogy teszteljenek minden funkciót, meggyőződjenek arról, hogy minden tökéletesen működik a jelenlegi platformokon, mielőtt minden felhasználó számára elérhetővé teszik.

Az Inbox jövője

A Google döntése, hogy több felhasználó számra is fokozatosan elérhetővé teszi az Inboxot, visszavezethető arra a törekvésre, hogy megreformálja a Gmailt. Tartja magát az a hír is, miszerint a Google idővel lecserélné a Gmailt az Inboxra, ezt azonban eddig nem erősítette meg a cég. A Google mindössze annyit mondott, hogy folyamatosan értékeli a felhasználók visszajelzéseit, és addig nem tervez radikális változást, amíg a felhasználók ezt nem követelik.

Az Inbox várhatóan tovább frissül majd, így integrálható lesz más levelezési rendszerekbe is, mint például az Outlookba és a Yahooba is. Ezen kívül az okostelefonokon állítható lesz az értesítési hangjelzés, letölthetőek lesznek a csatolmányok, több e-mail cím is kezelhető lesz benne, frissítik az aláírásokat is, átdolgozzák a Google Naptár és a Google Drive integrálását is.

Az Inbox továbbra is meghívásos alapon működik, melyet kérhetünk egy ismerőstől, de küldhetünk e-mailt is az inbox@google.com címre is.