Gmail levelezőkliens beállítások

A Gmail a világ egyik legnépszerűbb ingyenes levelezőszolgáltatása, és hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Bármilyen internet eléréssel rendelkező készülékről elérhetjük.
Ha mobil készülékekről használjuk Gmail levelezésünket, akkor mind Andriod, mind iOS operációs rendszerrel rendelkező készülékekre elérhető az ingyenes Gmail applikáció, amin keresztül egyszerűen és gyorsan kezelhetjük levelezésünket.
De nem csak a mobil készülékekre telepíthetünk valamilyen levelezőkliens programot, hanem akármelyik számítógépre, így nem csak a böngészőn keresztül érjük el levelezésünket.

Gmail POP3 beállítás

A POP3 beállításokhoz először lépjünk be Gmail fiókunkba, majd navigáljunk a beállítások menüpontra (Lenyíló fogaskerék).
Válasszuk az "Átirányítás és POP/IMAP" fület. A POP beállításoknál engedélyezzük a szolgáltatás használatát, valamit beállíthatjuk a következőket:
A POP protokoll engedélyezése minden levélre (a már letöltöttekre is)
A POP engedélyezése a mostantól érkező levelekre

Gmail POP3 beállítás

Továbbá kiválaszthatjuk, hogy a Gmail milyen formában kezelje a POP program által bonyolított levelezésünket.

Most már bekonfigurálhatjuk levelezőkliens programunkat, ahol a következő beállításokat használjuk:

Beérkező levelek szerver címe: pop.gmail.com  (Port:995; SSL:igen)
Kimenő levelek szerver címe: smtp.gmail.com  (Port:465 vagy 587)
A felhasználónév megadásakor ügyeljünk arra, hogy a teljes email címet kell megadnunk, nem csak @gmail.com előtti részt.

Gmail IMAP beállítás

Az IMAP beállításoknál is hasonlóan kell eljárnunk, mint a POP3-nál. Lépjünk be Gmail fiókunkba majd a Beállítások alatt keressük az "Átirányítás és POP/IMAP" fület.
Ellenőrizzük, hogy engedélyezve van-e IMAP kapcsolódás, majd nézzük át a további beállítási opciókat is.

Gmail IMAP beállítás

Ezután az adott levelezőkliensen vegyünk fel új fiókot, majd a következő beállításokat adjuk meg:

Beérkező levelek szerver címe: imap.gmail.com  (Port:993; SSL:igen)
Kimenő levelek szerver címe: smtp.gmail.com  (Port:465 vagy 587)

A felhasználónév megadásakor ügyeljünk arra, hogy a teljes email címet kell megadnunk, nem csak @gmail.com előtti részt.

Amennyiben a kliens program nem támogatja az SMTP hitelesítést, akkor a Gmail SMTP szerver címén keresztül nem küldhetünk ki levelet, ilyenkor használjuk az internetszolgáltatótól kapott SMTP szerver címét.

 

Címkék: