Citromail POP3, IMAP beállítások

Manapság sokan használnak levelező kliens programot a postafiókjuk kezelésére. Nincs szükség a böngészőn keresztüli bejelentkezésre, hanem a levelezésre egy külön programot kell telepíteni, amin keresztül bonyolítható az emailezés. Nagyon sok ingyenes program közül válogathatunk, de ide tartozik az egyik legnépszerűbb fizetős program, a Microsoft Outlook is. Még az okostelefonokra is számtalan erre a célra szolgáló szoftver érhető el. Nagy előnyük, hogy akár több, különböző szolgáltatónál lévő email címeket is bekonfigurálhatunk, így egyszerre hozzáférünk az összes elektronikus címünkhöz.

Amikor fut a program a számítógépünkön, akkor azonnal értesülünk új email érkezéskor, ami ugyancsak hasznos dolog. Tehát ha sűrűn bonyolítunk elektronikus levelezést, akkor érdemes keresni egy ilyen programot, bár előtte mindenképp meg kell megnézni, hogy az adott email szolgáltató támogatja-e a levelezőkliens hozzáférést. (Általában támogatják)

A Citromail esetében lehetőség van POP3 vagy IMAP protokollt használó kliensprogram beüzemelésére. Telepítés után adjunk hozzá egy új fiókot, majd többnyire a következő beállítások szükségesek:

SMTP szerver: Az internet szolgáltató szerver címe szükséges, általában a szerződésben is megtalálható (pl.:mail.t-online.hu)
POP3 szerver: pop3.citromail.hu
IMAP szerver: imap.citromail.hu
Azonosítód: Ide kerül a Citromail felhasználónevük, csak a @citromail.hu  előtti részt kell beírni
Jelszó: Az éppen aktuális jelszavunkat kell beírni

Van néhány fontos dolog, amit a Citromail felhasználóknak figyelemmel kell kísérni, ha levelezőkliens programot használnak:

  1. Figyeljünk a tárhelyünk telítettségére. A Citromail esetén 2GB áll rendelkezésre leveleink tárolására, azonban levelező program használatakor nem mindig látjuk tárhelyünk telítettségét, és ha betelik, akkor nem kapjuk meg az új leveleket.
  2. Ha egyhuzamban 90 napig nem lépünk be a webes levelezőbe, akkor törlik postafiókunkat. A levelezőkliens használta nem számít Citromail belépésnek!

Tehát ha csak a levelező szoftvert használjuk, akkor is érdemes néhány hetente, havonta belépni a citromail.hu oldalon, hogy megmaradjon a postafiókunk, és ellenőrizzük a tárhelyünk telítettségét.

Továbbá a levelezőkliensen a kapcsolódási intervallumot 15 percnél nagyobbra kell állítani, mert a Citromail szervere nem enged ennél sűrűbb csatlakozást.