Egyszerű fordítás a Chrome böngészőben

A Google által fejlesztett Chrome Böngésző mára nem csak világszerte, de hazánkban is az első számú böngészővé nőtte ki magát. Gyors, naprakész, folyamatosan fejlesztik, és amit kevesen tudnak, számtalan kiegészítő áll rendelkezésre, amikkel tovább bővíthetjük a Chrome a böngészőnk tudását. Akik sokszor használjak a Google fordítót, illetve idegen nyelvű weboldalakat böngésznek, és gyakran találkoznak ott ismeretlen kifejezésekkel, mondatokkal, számukra nagy segítség lehet az ingyenesen elérhető Google Fordító kiegészítő alkalmazás. Használatával csupán elég kijelölni a lefordítandó szöveget, majd egy kattintással a kívánt nyelven jeleníti meg a megfelelő fordítást a böngésző.

A Google Fordító telepítése Chrome böngészőbe

  1. Indítsuk el Chrome böngészőnket
  2. Nyissuk meg a Google Fordító alkalmazást, amit ITT találunk
  3. Kattintsunk a jobb felső sarokban található Ingyenes gombra
  4. A Hozzáadás gomb megnyomásával erősítsük meg a telepítési szándékot, ezután nincs más teendőnk, mint használjuk a program által nyújtott előnyöket

Az alkalmazás használata

Google Chrome fordító

A sikeres telepítés után a böngésző jobb felső sarkában megjelenik a Google Fordító ikonja. Ha felkeresünk egy, az elsődleges nyelvtől eltérő weboldalt és ott kijelölünk bármekkora szöveget, majd a fordító ikonra kattintunk, akkor rögtön megjelenik az adott rész fordítása.

A Google Fordító kiegészítő beállításai

Google Chrome fordító beállítás

A kiegészítő beállításához kattintsunk a fordító ikonra, majd válasszuk „Bővítmény beállításai” hivatkozást. Itt kiválaszthatjuk az elsődleges nyelvet. Erre a nyelvre fogja a lefordítani a kiegészítő a kijelölt szöveget. Továbbá beállíthatjuk, hogy mikor és hogyan jelenjen meg a fordítást leegyszerűsítő ikon. Itt akár azt is testre szabhatjuk, hogy minden kijelölt szövegnél automatikusan megjelenjen a fordítás.

Nagyon hasznos kis kiegészítőről van szó, amivel valóban leegyszerűsíthetjük az idegen nyelvű weboldalak értelmezését. Ha még nem használjuk a Chrome böngészőt, de ezek után kipróbálnánk, akkor innen kezdhetjük meg a telepítést: https://www.google.com/intl/hu_hu/chrome